WoW Gold

För alla er som jobbar med SEO är det här förstås känt men jag tänkte att det kunde vara värt att berätta i alla fall. WoW Gold är faktiskt en av de riktigt stora söktermerna i världen. Att World of Warcraft är stort råder det väl ingen tvekan om men att det är så stort att det dyker upp hela ekonomier i dess kölvatten är kanske mindre känt.

Det fungerar så här: Kineser eller Filipiner spelar WoW för glatta livet. De spelar inte för att ha roligt eller något liknande utan de springer runt och sysslar med Gold Farming. Det betyder att de försöker samla ihop så mycket pengar (Gold) som möjligt på så kort tid som möjligt. Det påminner ganska mycket om just Farming, alltså att driva en gård. Man har åkrar (areor) som man springer runt och skördar, i det här fallet Guld. En intressant sak är att det faktiskt är olagligt att sälja spel-pengar och i synnerhet då WoW-pengar i Kina av någon anledning. Det betyder att de faktiskt riskerar ganska saftiga böter.
Hur mycket pengar finns det då i WoW Gold? Well, det finns en del under rätt förutsättningar. Det finns väldigt många kunder men konkurrensen är stenhård och priserna låga. Jag tror inte att jag skulle kunna övertyga en enda svensk tonåring att sitta med Gold Farming. I Kina är det däremot ganska bra pengar och genom att sälja sitt WoW Guld genom europeiska återförsäljare lyckas de tjäna en del pengar. Det finns faktiskt en del svenskar som driver WoW Gold-företag även om de inte sitter och samlar ihop guldet själva, de tjänar faktiskt en hel del pengar. Det handlar om unga killar som kan spelvärlden och som försörjer sig helt och hållet på att sälja guld i olika typer av spel där WoW bara är ett. De tjänar dessutom sådana pengar att ett vanligt dagjobb inte känns rimligt.
Jag tycker att hela Wow Gold-situationen är ett underbart exempel på marknadsekonomi, i västvärlden spelar vi spelet för att ha roligt men det kräver för många timmars farmande för att kunna köpa de finaste vapnen/hästarna/husen eller vad det nu kan vara. I Kina är det däremot värt pengarna att sitta med Gold Farming timme ut och timme in så de startar företag och säljer guldet till oss västerlänningar. Alla får det bättre för att vi vill köpa något som de vill sälja. Jag spelar själv inte spel i någon större utsträckning men om jag skulle göra det skulle jag definitivt ha för lite tid för att springa runt och samla guld. Jag skulle dessutom tycka att det var bra att uppmuntra entreprenörskap i ett så ruskigt land som Kina.
Edit: Efterfrågan är faktiskt så stor att jag registrerade en riktig relevant domän för att syns bättre på wow gold. Hoppas det ger än bättre effekt. Vad tror ni?

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

3 Comments

 1. Magnus skriver:

  Har tagit bort en kommentar här eftersom den utan tvekan endast var reklam. Om man vill kontakta mig för annonsering går det bra att gör men håll kommentarerna fria från marknadsföring tack.

 2. Anonymous skriver:

  Får du ut några pengar från wowgold.se?

  /Andreas

 3. Magnus skriver:

  Jodå, uppemot 100.000 tror jag att vi dragit in.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.