Vilka rider på vågen?

Jag har i princip inget emot brandjacking, att rida på någon annans varumärke. Att rakt av bara ta det känns ju inte helt 100% däremot. Jag tänkte jag skulle gå igenom vilka som härmar mig, det gör inte så mycket, de kan få härmas (så länge de inte går om mig i sökresultaten). Jag tänkte vi skulle ta en titt på vilka dom är.

Linda Rosing – Den Nakna Sanningen

4 månader efter det första inlägget på den här bloggen kom Linda Rosings bok ”Den nakna sanningen”. Boken väger 162 gram och handlar om Linda Rosings eget liv. Finns på Adlibris.

Anneli Söderlund – Den Nakna Sanningen

Anneli arbetar som kommunikatör och startade i mars 2009 bloggen Den Nakna Sanningen på blogg.se. För tillfället är hon på cykelsemester.

Hasse – Nakna Sanningen

I mars 2010 dök Nakna Sanningen upp också på WordPress tack vare en mer eller mindre hemlig skribent under namnet Hasse. Hasse väljer i huvudsak att kommentera nyheter i tidningarna. Det senaste, kanske sista, inlägget i bloggen dök upp i Juni och handlar om legaliserad människohandel.

Jonas från Tyresö – Den Nakna Sanningen

Den 11:e Juni i år kom senaste tillskottet i form av Jonas från Tyresö som skriver i vad som mer är en vardagsblogg. Han kommer från Tyresö, upptäckte att han är bög när han var 16 och säger sig vara i en situation av andligt lugn just nu. Idag gratulerar han Sebastian som fyller år.

Där fick du ett litet urval av andra Nakna Sanningar. Som du kanske förstår så tycker jag att det är helt ok, jag bjussar ju till och med på lite länkar. Är ju mer eller mindre sätt ett gammalt uttryck också så då får man väl räkna med att inte vara ensam.

Subscribe / Share

6 Comments

 1. Dabitch skriver:

  Listigt.

  • Magnus skriver:

   Visst är det lite roligt, man uppmärksammar sina konkurrenter alldeles för lite.

 2. Stefan skriver:

  Nu är iofs den termen ett relativt vedertaget begrepp och innan du publicerade ditt första inlägg på denna domänen så fanns det åtminstone 500 indexerade sidor på Google. Bland annat har vi mlilja.net och ”Rederiet – den nakna sanningen” från 1998. Ära den som äras bör. :)

  • Magnus skriver:

   Oj vi slänger ut en länk här: http://www.imdb.com/title/tt0684402/

   Den hade jag verkligen ingen aning om, ett stycke svensk filmhistoria. Mlilja.net fanns ju å andra sidan inte innan utan dök upp ganska precis 1 månad efter.

   • Stefan skriver:

    Ser nu att du har helt rätt angående Mlilja.net. Enligt Google så var en av sidorna från 1 feb 2002 men domänen är registrerad först 2007.

    • Magnus skriver:

     Ingen tvekan om att det är ett begrepp dock och jag tror faktiskt inte att jag förlorar något alls på att andra också använder det, tyckte mest att det var lite roligt.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.