Vårt nya hem i Lindora – Costa Rica

Under Nyårshelgen kunde vi äntligen flytta in i vårt nybyggda hem. Huset heter Casa Rambla och är byggt av Marco Montealegre, som råkar vara min svärfar. Vi har ännu inte kommit i ordning helt men jag tänkte att jag ville visa lite bilder på hur det ser ut, det är många som frågat. Det går att klicka på bilderna för att få en större upplevelse :)

Casa Rambla ExteriörDen här första bilden är en exteriörbild tagen från det som kommer bli vår trädgård, finns idag inte mycket annat än jord och damm i trädgården förutom ett par nyplanterade palmer och en hög där vi bränt byggskräp. Bilden är tidig nyårsafton, kring kl 19.00 precis som övriga kvällsbilder.
Mitt kontor och mitt skrivbordNästa bild är faktiskt mitt kontor där jag sitter och skriver den här bloggposten just nu, bilden är tagen strax innan jag satte mig dock. Bokhyllan på bilden är inte placerad rätt än eftersom det fortfarande ska målas. Skrivbordet är en skiva ur ett Guanacaste-träd från just Guanacaste. Vi köpte den när vi spenderade en helg i Nosara och körde i bilen hela vägen till San Jose där vi fick hjälp av en möbelsickare med att slipa, olja och bygga gjutjärnsben.
Hall på övre planet, trappa ner till kök/vardagsrumAlldeles utanför kontoret har vi den här lilla trappan som går ner till vardagsrummet/köket. Förutom kontor och trappa på övervåningen har vi vårt sovrum med walk in closet och ett eget badrum. Det finns också ett gästrum som ännu inte är målat eller möblerat, också det med eget badrum.
Vi har middagsbord utomhusPå baksidan av huset har vi vårt middagsbord. Det är faktiskt inte så konstigt som det låter att ha det utomhus, det är aldrig för kallt för att sitta ute och om det skulle regna en stund så kan vi alltid käka vid köksön. Som du ser kan man se rakt genom vardagsrummet ut på andra sidan och alla fönstren går att vrida 90 grader och styra ihop så att det i princip blir helt öppet.
Så här ser vardagsrummet ur sett utifrån, notera vår 50 tums plasma. Ivonne var och handlade vitvaror i Golfito, en liten ort i Costa Rica där man inte behöver betala skatt på just vitvaror och elektronik. Jag var i Stockholm samtidigt och hon ringde och sa att visst är det ok med en liten TV. Mitt svar var att nej, ta en stor men anade inte att det skulle bli Bragging-Size (vilket vi döpt det till). Den enda anledningen vi kan komma fram till som motiverar en sån här TV är att man vill skryta inför grabbarna.
Inför Nyårsgrillningen kunde jag ta en liten stund av slappande i soffan.
Så här ser vårt vardagsrum och kök ut när man kommer ner från trappan till övervåningen. Måste säga att jag är grymt nöjd med hur det blev.
Köket har en köksö med granitskiva (någon speciell sort som var mörkare än vanliga granitskivor om jag kommer ihåg rätt). En sak som jag uppskattar rejält med vårt kök är ismaskinen i frysen, man kan inte överösa den tillräckligt med beröm. Det är verkligen skönt att ha en ismaskin.
Så här ser det ut på framsidan, vi har ett trädäck där det förhoppningsvis ska komma lite krukor med träd och plantor. Meningen är att vi ska få till någon form av möbel också när det hinns med.
Om TV:n skulle titta på dig snarare än tvärtom är det här vad den skulle se i vårt hem.
En närbild på köksön inklusive en odiskad skärbräda. Jag är verkligen en köksö-fan även om många säger att det inte är inne längre.
Slutligen, här sitter jag när jag käkar frukost.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

14 Comments

 1. Anonymous skriver:

  Förstår att du är mega-nöjd killen, verkligen ett vackert hem! Skall bli intressant att höra om hur trädgården får växta fram. /Petra

 2. Magnus skriver:

  Ja är oerhört nöjd. Vi kommer faktiskt ha hjälp av en trädgårdsmästare i 2 månader för att få lite ordning på leråkern som är vår trädgård. Ser fram emot att få ha lite fruktträd och liknande, är ju klimat för att odla allt möjligt konstigt här.

 3. Riktigt schyst! :)

 4. Magnus skriver:

  Tackar, är galet nöjd :)

 5. SuperAndy skriver:

  Riktigt coolt!

 6. Åke skriver:

  Riktigt riktigt myspys Bråth! "är ju klimat för att odla allt möjligt konstigt här." Ja jag har ju alltid sett dig som en framtida "gudfader" så ha ett vakande öga på herr trädgårdsmästare så inte pappa polisen senare tittar förbi ;) Ska bli grymt kul o träffa er i Mars! Kramis

 7. Magnus skriver:

  Haha, vet inte om jag är gudfader-material.

 8. Nikke skriver:

  Men gud! Har missat de här bilderna också. Vad var det du sa om att jag skulle komma och hälsa på sa du?

 9. Magnus skriver:

  Visst är det ganska fräscht :)

  Vi har ett väntande gästrum det är bara att komma förbi när som helst.

 10. Pernilla skriver:

  Mmmm…Ser underbart ut!
  Hoppas ni kommer trivas:)
  Hälsa vackra frun och kissekatten.

  Kommer gärna och hälsar på höst/vinter när det passar. Det är väl regnperioder och sånt?

  Stor kram broder

  • Magnus skriver:

   Japp är allra bäst att komma mitt i den svenska vintern, då är det högsäsong i Costa Rica.

 11. Peter skriver:

  Hej Magnus! Sanslöst snyggt hus! Skulle man råka komma förbi hoppas jag att du kör en guidad visning av huset.. Ha det gott..


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.