Varför vi håller tyst!

Tv.nu såldes för ganska stora pengar. IDG har gjort en intervju med säljaren som säger sig ha avböjt många erbjudanden. Utan tvekan är han väldigt nöjd med slanten han fick för det är nämligen så här.

Siter som inte genererar intäkter är just vad det låter som, siter som inte genererar intäkter. Mycket få siter kan kommersialiseras på ett vettigt sätt och jag skulle vilja säga att tv.nu är en sådan. Bara för att en sida har trafik betyder det inte automatiskt pengar i fickan.

Det börjar lukta bubbla, det har länge funnits någorlunda sunda tankar inom IT-världen, t ex att företag ska generera vinst. Vinst är, lärde vi oss sist, faktiskt viktigt för ett företag.

Vi som äger siter däremot, vi håller tyst om det, för vi hoppas få sälja våra siter apdyrt till någon norrlandstidning som inte förstår bättre. Med lite tur kanske man kan kränga på någon sitt forum för ett överpris och så kan dom sitta där och moderera spamkommentarer.

Vi kniper igen och hoppas hinna sälja siterna innan alla förstår att vinst är poängen.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , , Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.