Vårdagjämning

Idag är vårdagjämningen, för de flesta av oss är det väl inte mycket mer än en sorts påminnelse om att det faktiskt kommer att bli sommar igen. Jag måste säga att vårdagjämning är en av de gladaste tidunkterna på året för mig, jag älskar våren och jag mår fysiskt dåligt hela vintern (om jag inte är uppe i norr förstås med riktig snö). Vårdagjämning innebär att dagarna framöver är längre än nätterna. Eller om man ska vara riktigt noga så är det inte förrän lite senare om man får tro wikipedia.

Det som det handlar om är att solen kommer och leker på vår sida stängslet ett halvår, de på södra halvklotet får helt enkelt vänta tills nästa gång (undrar om de tänker mycket på vardagjämning där).
En liten detalj, jag spenderar ju tid i Costa Rica med jämna mellanrum med hustruns föräldrar. Det är knappt någon skillnad mellan årstiderna. Costa Rica ligger så nära ekvatorn att solen går upp vid ungefär 6 varje morgon och ner vid ungefär 6 varje kväll, året om. De har knappt årstider heller.
Obs, glöm inte sommarsolståndet heller, är det inte meningen att det ska vara samma dag? Det är enligt wikipedia imorgon…
Hoppas någon kan reda ut det här åt mig.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

2 Comments

  1. Ludwig Sörmlind skriver:

    Jag kan tyvärr inte reda ut begreppen för dig men jag kan däremot instämma i det du skriver om vintern och det tillhörande mörkret. Jag har vandrat runt i en dvala med huvudet inlindat med bomull sedan i oktober. Äntligen börjar det lätta. :)

  2. Magnus skriver:

    Jag har väl inte riktigt rätt att klaga här nere på Malta men jag är verkligen sugen på sommar nu.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.