Upphovsrätt eller svält – ett svårt val Louis Vuitton?

Louis Vuitton har som jag skrev om i förra posten precis fått sig ännu en fjäder i hatten genom att vinna mot en student som ritat en bild på en t-shirt för att stödja flyktingar i Darfur. Bilden hade en väska som var för lik deras produkter. Pengarna från tröjförsäljningen gick till förnödenheter till nödställda i Darfur – det satte Louis Vuitton ordentligt stopp för.

Vi har idag en vansinnigt stark upphovsrätt, starkare än patent till och med. Det är anledningen till att det här kan hända och att uppenbarligen onda företag som Louis Vuitton kan tjäna massor av pengar. Genom att stämma alla som är kritiska lyckas man med tvång bibehålla sitt goda namn, man får ju inte prata illa om dem. Jag tycker att det får vara stopp här. Både för LV:s framfart och för en upphovsrätt som gör det möjligt. Jag säger inte att vi ska ta bort den, bara att sånt här inte får hända.

All heder till Nadia Plesner som inte bara står upp för flyktingarna i Darfur utan även mot the evil empire Louis Vuitton.

Subscribe / Share

6 Comments

 1. Petter skriver:

  Kör hårt Magnus!

  Du på G!!!

  Petter

 2. Gustav skriver:

  Låter som tidernas PR-fail. Jag och 100-tals andra som jag sett kommentera olika inlägg på webben hade väl ingen särskild åsikt om LV tidigare, men nu har de ju själva fått deras varumärkes värde att sjunka som en sten.

  Ska eventuellt hålla en presentation om PR och sociala medier senare under året, och då kan det ju vara bra att ha LV som ett typiskt exempel hur man inte ska sköta sin PR på 2010-talet.

 3. Seotjejen skriver:

  Girigheten har fått ett fult ansikte i form av Louis Vuitton. Men jag tycker att det är jättebra att detta uppmärksammas, så all heder även till dig som tar upp detta (och alla andra som bloggar om det med). Med tanke på att det finns många modeföretag som faktiskt skapar särskilda kollektioner för att stödja välgörenhet, finns det mycket bättre alternativ om det nu är lyxmode man gillar.

  Förstår faktiskt inte hur de ens kan få upp detta i domstol, och än mindre vinna fallet. Det är ju knappast så att en konstnär är i samma bransch som dem själva, så det är ju verkligen ingen konkurrens det rör sig om ens.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.