Trolling, Forumtroll och vad det egentligen är

Troll och TrollingTrolling är ett internetfenomen, det handlar inte om släpfiske från båt även om det en gång i tiden var ordets främsta betydelse. Jag skriver så pass mycket om troll att jag tyckte att det krävdes en definition.

Trolling är verbet av ordet Troll. Troll kan vara t ex ett Forumtroll, dessa troll postar saker för att skapa debatt. Ofta är det saker som är helt uppåt väggarna, ofta är det bara skrivet för att göra folk arga. På något sätt får trollet ut något av det här, kanske är det uppmärksamhet, kanske gillar trollet helt enkelt att skapa upprörda känslor.
Tidningsredaktörer och journalister kan också ägna sig åt trolling och jag tänkte länka till en bra förklaring här men sidan var nere. Jag skriver en kortare beskrivning istället. Som redaktör brottas man med att behålla tidningens integritet och att debattsidor och krönikor ska skapa just debatt. Det är lätt att göra folk arga genom lite gammaldags trolling man kan sätta en rubrik t ex ”Alla bloggar är värdelösa och innehåller lögner”, vips så får man 100 arga reaktioner och (typ) en debatt är igång. Å andra sidan kan man som tidning inte göra det här hela tiden för då kommer folk sluta läsa eftersom till och med gemene man lär sig förstå att det handlar om trolling även om de inte har ett ord för det.
Min lista på Forumtroll:

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.