Systembolaget

SystembolagetSystembolaget är något som ofta dyker upp i våra samtal här, min fru är galet fascinerad över hur reglerar allt de lägger vantarna på. Hon har totalt spenderat några månader i Sverige och Systembolaget är det mest besynnerliga vi har. Hon tycker att det är förskräckligt.

Jag brukar faktiskt försvara systembolaget lite, trots att jag är mot monopol. Jag brukar berätta om Sveriges långa historia av supande och hur det var på väg att bli riktigt illa under en period. Jag brukar lyfta fram att man kan köpa riktigt bra viner till ett riktigt lågt pris. Du kanske inte visste det men när det gäller finare sprit så är systembolaget inte alls särskilt dyrt, det är på de billiga grejerna de slår på rejält på priset.

Jag brukar lyfta fram utbudet, för det är sant som de säger monopolförespråkarna att Systembolaget har ett fantastiskt utbud. Under min tid på Malta upplevde jag det som riktigt svårt att hitta precis det jag ville ha, i Sverige är det lätt så länge man gör det under Systembolagets öppettider. I Costa Rica är det till snudd på omöjligt att hitta bra grejer, det generella utbudet är under all kritik.

Trots att jag är en av dom som alltid tar upp dessa fördelar med bolaget så är jag ändå övertygad om att det är osunt med ett monopol. Det finns dessutom inget som säger att vi måste stänga alla Systembolagets butiker bara för att vi lägger ner idén med monopol, jag ser faktiskt inga problem med att antingen sälja ut eller låte staten fortsätta äga och driva. Det som är ett problem är att vi har ett monopol.

Systembolagets butiker och öppettider

Många som kommer till den här bloggposten har gjort det för att de försökt hitta en specifik butik. Jag klarar tyvärr inte att direkt lista alla systembolagets butiker och öppettider utan vill då istället hänvisa till deras egen site.

Subscribe / Share

 • Parked at Loopia
  Parkerad hos Loopia Webbhotell

  Parked at Loopia.

  This domain is purchased and parked by a customer of Loopia. If you want to find out who the holder of this domain is and get his or hers contact information, you can use our service LoopiaWHOIS.

  When registering a domain name at Loopia, you can add our domain service LoopiaDNS and get access to the following features and much else. This only costs 99 SEK/year regardless of the number of domain names. For more information about LoopiaDNS, please visit our website at www.loopia.com/loopiadns.

  • Forwarding of WWW.
  • Forwarding of emails.
  • Advanced DNS administration.
   

  Domains for everyone.

  Attractive prices on attractive domains. Visit www.loopia.com/domainnames/ to get information about all domains. All of the following annual fees are including VAT.

  Domänpriser
   

  No website?

  What is a domain without a website? Why not supplement your domain with a stable hosting solution of high rank? At www.loopia.com/hosting/ you get all information you need about our hosting packages.

  Loopia Privat- och Företagspaket
  Home Business Business Plus
  75 GB web space 150 GB web space 200 GB web space
  75 GB e-mail space 150 GB e-mail space 200 GB e-mail space
  84 SEK/month 167 SEK/month 250 SEK/month

  Start your website, online store or blog with simply one click. Loopia SuperSupport, databases, daily backup, web mail and everything else needed for a succesful Internet presence are included.

  " title="Tweet this!">
 • Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

  Comments are closed


  Flattr this

  Mer Kärlek

  Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


  Gilla

  Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

  Du kan skriva om mig på din egen blogg!

  Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

  Du kan Twittra om mig.