Stark tillväxt på Malta

Malta håller på och blir starkare för varje dag. Jag har förmånen att få jobba här i en vecka och träffar alla typer av människor. Eftersom jag är lite intresserad av hur Malta fungerar har jag förhört mig en del om den ekonomiska situationen. Som bakgrund gick Malta med i EU för bara några år sedan och har precis bytt ut sina Maltesiska Lira mot Euro. Malta har dessutom valt att satsa stenhårt på att öka utbildningsläget i landet och att locka till sig utländska företag.

Tidigare var Malta ganska fattigt och eftersom ön saknar naturresurser var arbetskraft det man kunde locka med. Dessutom var det tämligen okvalificerad arbetskraft eftersom utbildningsnivån på Malta var låg. Man har alltså valt att försöka pressa upp utbildningsnivån de senaste åren, för att bygga en starkare ekonomi. Man har också stora förhoppningar på Euron och de skattelättnader man har för att locka till sig övriga européer.

Alla de jag pratat med, både företasledare och taxixhaufförer är överens om att det går framåt för Malta, det görs en hel del utländska investeringar i landet bla ska Lufthansa lägga sin sydliga hub på ön. En investering i $300 miljoner-klassen. Det här tillsammans med en teknikinvestering från mellanöstern är något som alla på Malta känner till och har koll på. Man har helt enkelt en stor tilltro till en stark tillväxt på Malta.

Det är spännande att jobba i en miljö som präglas av experimenlusta och en känsla av framgång. Folk är mer riskbenägna och är mer öppna för nya idéer för alla vet att man nu har chansen att lyckas. Personligen tror jag starkt på Malta som tillväxtland och jag tror att de har goda möjligheter att bli södra Europas teknik och it-centrum.

Föresten: Lediga Jobb på Malta

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.