Rossana Mariano PR – Fail

Louis Vuitton - skitföretagOm jag skulle välja byrå för PR så skulle jag välja alla andra föra Rossanna Mariano PR. Det är Louis Vuittons svenska byrå och det kan vara så att jag har fel, att Louis Vuittons kommunikation sköts bra men att dom är så jävla onda att det hela tiden lyser igenom oavsett vad man gör. Ok, för att de säkert är onda men hur kan man vara så förbannat pissdålig? Ok, jag inser att Rossana Mariano inte har så mycket makt över hur LV gör men varför ska man ha en PR-byrå då?

Jag har tidigare skrivit om hur Louis Vuitton stämmer till höger och vänster, den gången stämde de Google för att det visades mer i sökresultatet när man sökte efter deras namn än bara de själva (brains?). Den här gången har de gjort något som är än dummare, de har stämt en studerande tjej som ritat av deras väska för att samla in pengar (ganska framgångsrikt verkar det som) till Darfur. Hon får nu betala 5.000 euro per dag till Louis Vuitton och när DN skriver om det så bemödar sig inte Rossana Mariano att svara på deras telefonsamtal.

Det råder ingen tvekan om att LV är ett pissföretag som förtjänar den dåliga press de får (stäm mig för det här om ni törs) men hur kan man jobba med PR och:

 1. Låta det här hända
 2. Inte ens svara på telefon när ens största kund håller på att få en skitstorm över sig

Nej, sanningen är att jag tror att Rossana Mariano PR är ett företag helt utan kunskap om just PR. Om du liksom jag tycker att den här historien är piss så ska du, liksom jag se till att de får reda på det. Kanske kan Rossana Mariano ta sig i kragen och ringa upp sin uppdragsgivare och förklara att om de vill fortsätta med PR via dom så får de fan ge sig. Skriv på Reco.se, Twittra, Blogga.

Subscribe / Share

26 Comments

 1. Stefan skriver:

  Visst kan man väga in moraliska aspekter i allt, men då blir det svårt att följa lagar tyvärr.
  Även om det är moraliskt elakt gjort av LV så verkar de ju uppenbarligen ha lagen på sin sida, eller missade jag något där?
  Sen om man får en varning och fortsätter gagna sig på varumärken så får man nog räkna med att få advokater efter sig.

  • Magnus skriver:

   För att det är lagligt måste det ju inte vara rätt, eller hur? I Kina är det lagligt att döda folk för att de inte håller med staten, ska vi inte reagera på det?

 2. Argt och vasst, men jag håller med dig…

 3. Jocke skriver:

  Håller med..

  Det är givetvis inget olagligt det dom gör- Men hur korkad får man vara om man agerar på detta sätt. Den dåliga PR de får är så mycket mycket mer minus än de extra pengar de får från att någon ritar av deras väska.

 4. Stefan skriver:

  Det här har inget med lagen att göra, det hade funnits en mängd bättre sätt att hantera en sådan här sak på. De kunde exempelvis gett henne tillstånd och sedan stöttat med pengar själva. På så sätt hade de skyddat sin design och sitt varumärke och fått goodwill i stället.

 5. Fredrik J skriver:

  Herregud, att det finns byråar som håller på sådär och har noll koll. Bra skrivit och du har helt rätt. Vilka idioter.

 6. Klas Wullt skriver:

  Jag skiter totalt i andra människors lidande och saknar all moral
  men jag håller med ändå.
  Ett PR företag SKA vara moralisk, framför allt ska det verka för företags
  POLICYS , den mänskliga sociala och empatiska biten.
  Dom SKA verka för att företaget ska SE BRA UT
  och TILL OCH MED verka för FÖRETAGEN SKA VARA SOM MÄNNISKOR
  VILL ATT DOM SKA BETE SIG.
  Framför allt ska dom kommunicera med allmänheten
  och skapa ett band med kunderna och samhället.
  Att köra över folk kan man göra i andra sammanhang.

  • Angus Mc manus skriver:

   Man ska aldrig, enligt min ödmjuka åsikt, köra över människro


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.