Pierre Isacsson – Då går jag ner i min källare

Jag har en del gamla svenska favoritartister och jag tänkte göra en liten serie där jag presenterar dom och den av deras låtar som jag gillar bäst. Först ut är Pierre Isacsson och hans fantastiska låt Då går jag ner i min källare.

Pierre Isacsson påbörjade sin solokarriär 1974 med skivan Pierre!, på skivan fanns låten Då går jag ner i min källare som förstås blev en hit. Låten är skriven tillsammans med Håkan Thanger men dett är förstås Isacssons sångröst som gör låten till vad den är. Det första den nya lyssnaren slås av är just Pierre Isacssons enorma omfång, särskilt under en period då det låter som att skivan saktar ner. Egentligen är det helt enkelt orkestern som spelar långsammare och Pierre’s tonläge följer med ner, onekligen imponerande och förmodligen härifrån namnet Då går jag ner i min källare kommer ifrån.

Tyvärr omkom Pierre 1994 i samband med Estoniaolyckan och Sverige förlorade en av sina absolut största troubadurer.

Edit: Jag har lyssnat på Då går jag ner i min källare hela dagen och jag måste bara få publicera en strof som jag känner passar mig bättre än någon annan:

Men efter några timmar, är allt ett stort hallå, då söker jag en lugnare nivå.

Tråkigt nog finns det inga ordentliga videor med Pierre Isacsson på YouTube och det kan till och med vara svårt att ladda ner låten på torrent trackers, om sanningen ska fram så vet jag faktiskt inte riktigt vart man ska vända sig för att få tag på låten. Den version jag lyssnar på finns på YouTube men har tyvärr två fula killar som video. Om du har ett förslag på var jag kan få tag på låten så tipsa gärna i kommentarerna så att vi alla får veta.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

One Comments

 1. Anonymous skriver:

  Tjenix!
  Råkade klicka in på din blogg pga att jag för första gången hörde "då går jag ner i min källare" så sjukt galet bra låt :D
  Bli jätteglad varjegång jag hör den, riktigt go låt!
  För att fixa ner låtar som inte går att ladda ner använder jag youtube och detta program:

  http://www.video2mp3.net/sv/

  Klistra in länken:
  http://www.youtube.com/watch?v=k3FDmqml6qI

  Så fixar du ner låten på datorn!
  Lycka till.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.