Övervaka dina barn

Myspace planerar att släppa mjukvara som gör det möjligt för föräldrar att övervaka sina barns aktiviteter på siten, det kan ju tyckas normalt, särskilt ur amerikanska ögon sett. Det vänder sig förstås alltid lite i magen när man får läsa om nya övervakningsmetoder, särskilt när det gäller förhavanden som sker bakom stängda dörrar.

Det som ingen funderat på är hur den här mjukvaran mer kan användas, finns det till exempel någon kontroll att den som köper den ens är en förälder? Exakt hur skulle man kunna genomföra något sånt, undrar man förstås.

Anledningen till detta ska vara att ett tiotal barn råkat illa ut efter att ha kommit i kontakt med olämpligheter på Myspace. Det är förstås tråkigt men är ett rimligt motmedel verkligen att avlyssna alla barn/tonåringar? Är det vettigt att avlyssna 60 miljoner användare för att ett tiotal råkat illa ut och vilka paralleller kan man dra? Kanske är dags att sätta en webkamera på alla som rör sig utanför sin lägenhet, det lär ju förhindra åtminstone ett tiotal brott.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , , Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.