Översättning

Översättning till världens alla språkÖversättning är inga lätta grejer att köpa in. Om det är något som ger mig huvudvärk i arbetet är det alla översättningar som måste göras. Vi jobbar väldigt mycket internationellt, med många kunder som är globala företag. De är ofta ute efter topplaceringar i alla möjliga konstiga länder och då måste man som SEO-byrå kunna hantera alla dessa språk.

Om man själv inte talar ett språk blir det snabbt ganska komplext, särskilt när man vill garantera någon form av kvalitet. Då hänger det på att man har bra översättare. Vi jobbar idag med översättning på några olika nivåer beroende på vad vi behöver. Vi använder en större svensk byrå för översättningar till våra viktigaste siter, det blir väldigt dyrt men vi vet att det alltid är perfekt översatt.
Ibland är det inte lika viktigt att det är perfekt översatt, om det till exempel inte är texter som ska vara säljande och man behöver överföra det till det nya språket. Om det till exempel handlar om en beskrivning av Zlatans karriär så är kanske inte tilltalet det viktigaste utan det handlar snarare om att det ska gå att förstå för en fransman eller en grek. Då har vi två alternativ, dels har vi ett antal frilansande översättare som jobbar direkt med oss eller så vänder vi oss till min fru (passande nog). Hon driver ett företag som tillhandahåller skribenter och översättare på alla möjliga språk till ett mycket humant pris. Hon har helt enkelt samlat ihop ett stort antal frilansare världen över som både kan skriva intressanta artiklar och översätta befintliga till i princip vilket språk som helst. Jag fick precis den senaste batchen med översättningar för en site, det handlar om Norska, Finska, Hindi och förenklad Kinesiska. Bra kombination som du ser.
Många gånger handlar det om att man vill ha en site på 10-20 språk och då är en billig och bra översättning avgörande. Det är mycket jobb att få ihop tillräckligt med bra material till en site och att översätta till 20 språk är 20 gånger så mycket jobb. Om det inte är en väldigt lönsam site så fungerar det helt enkelt inte att betala för mycket.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.