Missing Link found!

Jag vet inte om du kanske redan känner till det här men the Missing Link har hittats. Det är inte länken mellan apaoch människa men väl länken mellan Apa och det som fanns innan.

Universtitet i Oslo kan nu stoltsera med fyndet som faktiskt har några år på nacken, Ida som hon kallas hittades utanför Frankfurt 1983 och idag släpps nyheten att det handlar om the Missing Link. Ida är ett fossil som är 47 miljoner år gammal trots att hon ser så ung ut. Det råder ingen tvekan om att forskare världen över är uppspelta över fyndet (kolla till exempel på deras officiella site). Stora personer som t ex David Attenborough uttalar sig och alla är överlyckliga.
Hur stort är det här, det är enormt och vi har mycket vi kan lära oss av Ida, det är till och med så stort att Google dagen till ära gör extra reklam för sökningen Missing Link Found.
Edit: Jag har rättat lite fel i den här posten.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

8 Comments

 1. lol skriver:

  Det är fan helt otroligt…..hur en journalist skirver så dåligt

 2. Magnus skriver:

  Vam är journalist?

 3. Isak skriver:

  Degenerationskreationisterna får ju bara vatten på sin kvarn genom det här. De kommer fortsätta förneka tillförlitligheten hos dateringsmetoder och kalla det här den första och mest kompletta apan skapad av gud.

  Jag tycker att termen ”missing link” inte riktigt passar in i det här sammanhanget då det inte är en förväntad, saknad och återfunnen och länk, utan snarare ett fynd som säger oss att länken mellan primater och andra djur är äldre än förväntat. För även om det här kallas en länk mellan andra däggdjur och apor så kan jag inte riktigt se hur det inte är en primat.

  Och jag måste säga att det är något högst ovetenskapligt hos presentationen av fossilet på deras hemsida. Som om det vore en hollywoodfilm. Man börjar ju undra vad de säljer. Aha, filmen och boken förstås.

 4. Magnus skriver:

  Isak, jag reagerade också på att det var en osedvanligt flashig site.

 5. Isak skriver:

  Det var iaf ett kul uppmärksammande av google inom ett intressant ämne.

  Måste även säga att Jörn Hurum i filmen uppträder alldeles för frälst och okritisk för att jag ska kunna lita på honom som vetenskapsman, han är dessutom misstänkt lik Runar Sögaard.

 6. Magnus skriver:

  Hehe, jag tycker nog det är roligt när det kommer in lite glädje i vetenskapen.

 7. Isak skriver:

  Jag läste vidare om saken och såg att det egentligen är den första gemensamma förfadern, förgreningen mellan apor och lemurer. Jag ser inte riktigt vad som är så banbrytande och fantastiskt utöver att det är en så gammal men ändå välbevarad fossil. Kreationister kommer fortfarande bara att kalla lemurerna en produkt av syndafallet och vägra inse att Jörn och Runar är släkt med samma apa.

  Om man googlar äldre bilder på Jörn där han har skägg kan man förresten misstänka att han är den försvunna länken mellan apan och Runar.

 8. Magnus skriver:

  Haha, Isak, jag skulle vara väldigt tacksam om du ville återkomma i fortsättningen och kommentera mina andra bloggposter. Jag skrattade rejält.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.