Mäklare i Stockholm

En del av er vet säkert att jag är på väg att flytta till Stockholm riktigt snart. Jag har under senaste tiden bott i Örnsköldsvik men nu ska det bli huvudstaden. Jag har rotat runt på Hemnet och om jag ska erkänna något, jag tycker att jag är ganska internetsavvy, så är det att Hemnet övergår mitt förstånd.

När jag skaffade lägenhet på Malta (2 skilda tillfällen) och när jag köpte hus i Costa Rica så gick det till enligt följande. Jag tog kontakt med en mäklare som verkade seriös. Denne lyssnade noga på vad jag var ute efter och bad mig återkomma dagen efter. Sen blev jag runtfraktad till ett antal ställen som passade mig mer eller mindre bra, jag gav feedback och de fortsatta ställena vi besökte var anpassade efter min feedback.

Aldrig någonsin behövde jag grotta ner mig i en site liknande Hemnet. Det jag skulle vilja ha idag är en mäklare i Stockholm som fungerar på samma sätt, jag vill prata med en person jag litar på, en bra mäklare. Stockholm är ett komplicerat ställe både för den som vill köpa och den som vill hyra, jag är medveten om det, men nog måste det väl finnas en grym affärsmöjlighet för mäklare som löser det här problemet åt mig.

Subscribe / Share

5 Comments

 1. Stefan Bergfeldt skriver:

  Hej Magnus! Jag har tipsat min mäklar-kompis.

  Det finns dock en stor skillnad mellan Malta och Sverige (Costa Rica har jag noll koll på). I Sverige har mäklarna exklusivitet, dvs varje objekt finns bara hos EN mäklare. På Malta är det däremot ovanligt att man bara anlitar en mäklare när man säljer.

  Dessutom har mäklarna tydligt avgränsade områden, min kompis är mäklare i Nacka och får därför inte hantera försäljningar utanför det området. Däremot kan hon säkert hjälpa dig som köpare att hitta rätt visningar.

  Det kanske är det nya i mäklar-branschen, att finnas där på köparens sida.

  • Magnus skriver:

   Spännande insikter, tackar för det Stefan. Jag ska fundera lite mer på det här :)

 2. Internetblogg skriver:

  Det vore some sagt riktigt bra om det gick att tala med en mäklare som sedan kunde hjälpa en att hitta någonting som passade dig. Jag letar själv efter bostad och avskyr att försöka att använda just sidor som Hemmet osv så jag lider med dig.

 3. Anna skriver:

  Det är sant att det inte är en tjänst som vanligtvis erbjuds men man kan gå in hos närmsta mäklare och fråga så brukar de vara behjälpliga.

 4. Det är intressant att det är så stora skillnader i världen.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.