Magnus Bråth vs Bloggportalen

Jag har de senaste veckorna hållit koll på Bloggportalen, du vet Aftonbladets bloggsök etc. Jag gissar att man kan driva stora mängder trafik från Bloggportalen eftersom den har väldigt mycket besökare. Problemet är att den också har väldigt mycket innehåll och det är svårt att komma fram.

Några mindre nogräknade bloggar använder ett system som är både genialiskt och fult. Det handlar om att utnyttja Bloggportalens mest sökta termer. Jag har inte några faktiskta siffror (än) på vad det kan ge för resultat men så här gör man i alla fall:

Man väljer ett sökord som i vanliga fall ingen söker på men som är lite uppseendeväckande (Guess her beaver är det exempel jag hittat). Knepet är alltså att använda ett sökord som ingen annan använder, en sökning där man själv har alla positioner i resultatet. I kombination med att det är uppseendeväckande leder det till att folk klickar och får fram resultatet, kanske undrar man varför det är så populärt. Sanningen är att det inte är populärt och det är här det riktigt smarta kommer in, man skickar en hel massa trafik till sökresultatet.

Testa klicka här.

Den länken leder till sökresultatet för Magnus Bråth (som förstås är jag). Nu har jag inte själv alla positioner i resultatet men det är ändå intressant. Om jag kan få tillräckligt mycket klick på den länken så ska mitt namn bli ett av de mest sökta på Bloggportalen och jag borde således börja få trafik från alla som undrar varför jag är så himla het. De kommer då hitta den här posten och förstå att jag precis som som många andra inte är populär på riktigt utan en fuskare.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

44 Comments

 1. Robbster skriver:

  Klockrent! :-)

 2. Magnus skriver:

  Tyvärr kommer det ta ett tag innan jag själv kan få någon effekt, är ganska många klick som krävs så jag hoppas på hjälp med retweets och liknande :)

 3. emma skriver:

  Självklart klickade jag. Ska tweeta också :D

 4. Magnus skriver:

  Tack ska du ha Emma.

 5. sandra skriver:

  Klart att jag klickar oxå! =)

 6. Magnus skriver:

  Tackar för det.

 7. Bing skriver:

  Det där började väl Alex Schulman med för flera månader sedan? Jag skrev ett lite irriterat inlägg om det i somras på http://www.calco.se/charlie-schulman-sa-javla-harlig-bebis.xhtml, då han ägde de översta platserna på bloggsök.

  Jag gav dig ett klick jag också – du kommer säkert lyckas bättre än mitt försök att få upp "Så trött på familjen Schulman" i resultatlistan :-)

 8. Magnus skriver:

  Visste faktiskt inte att Schulman var en gammal internetfuskare. Vi får se hur det går men jag tror det finns mycket goda möjligheter att toppa listan inom någon dag.

 9. Magnus skriver:

  Jag såg nu att Magnus Bråth redan är inne på topp 50 bland populära söktermer, det här var nog lättare än jag trodde.

 10. Daniel Larsson skriver:

  Klickade. Hoppas det ger effekt =)

 11. Magnus skriver:

  Tackar för det Daniel.

 12. Magnus skriver:

  Och där gick jag om Blondinbella i antal sökningar. Äntligen är jag större än Blondinbella!

 13. ToDo-Today skriver:

  Grymt bra idé av dig, bättre marknadsföring får man leta efter!

 14. Magnus skriver:

  Jag vet inte det men jag gissar att bloggarna som gjort så här ett tag för bra med besökare.

 15. AteljéDigital skriver:

  Hej Magnus
  Intressant inlägg. Tack för det!
  Det finns många liknande sätt, och Sverige är ganska tunt än vad det gäller Sökmotoroptimering och att använda "fusk och knep". Själv ligger jag "av misstag" på Googles förstasida med "stöd Haiti". Och med tanke på skriverierna om det just nu fattar jag inte riktigt själv varför :-)

  Det är en kul grej, men frågan i slutändan är ju vilken relevans på trafiken man får. Men det är ett lysande koncept att visa sina SEO-kunder hur bra man får upp deras ranking :P

 16. Magnus skriver:

  Jag skulle nog själv inte välja att se det här som sökmotoroptimering, Bloggportalens sökfunktion är i mina ögon inte bra nog att kallas en sökmotor. Snarare kan man väl se det som trixande med sociala medier och jag skulle nog aldrig få för mig att erbjuda en sån här tjänst. Precis som du säger så borde det vara väldigt irrelevant trafik för nästan alla.

  Om jag vill visa upp exempel för kunder så har jag mycket finare grejer att visa, som min position med min andra blogg sökmotorkonsult.se på "Sökmotoroptimering".

 17. MatsRG skriver:

  Jättesmart :-)

 18. Thai Nguyen skriver:

  Du ligger redan sjua som mest sökta term. Underbart! Dags att konkurrera ut fjortisarna. ;)

 19. Magnus skriver:

  Jag tror att själva konkurrensen gör mig till en fjortis så det gör nog ingen egentlig skillnad :)

 20. Robert Wagman skriver:

  Usch vad alla är på med att få datatarfik jämt och ständigt… Vänta lite, det gör jag också XD

 21. Fredrik skriver:

  Hahaha störtskön grej Magnus, Good luck beat em all!

 22. Stephanie skriver:

  Jag måste vara trög, fattar faktiskt inte :(

 23. Magnus skriver:

  Jag kanske var lite otydlig, genom att se till att det kommer en massa besökare (inte en jättestor mängd för konkurrensen är inte så hög) till sidan för sökresultatet man vill ha kan man styra vilka sökningar som är populärast på Bloggportalen. Just i det här fallet har jag gjort det för Magnus Bråth (som råkar vara mitt namn). I och med att mitt namn figurerar på Bloggportalens startsida får jag en massa trafik till bloggen den vägen.

  Det här görs av ganska många bloggare som satt det i system och jag fick precis veta att Schulman gjorde det i stor skala förr.

 24. pimping skriver:

  Intressant tycker en färsking som mig:) Visste inte ens vad seo va bara för en vecka sen, nu känns det som om man fattar vad allt går ut på fast man tycker fortfarande att en hel del saker med seo verkar va helt ologisk:)) kanske brist på kunskap?? Men nu vet jag tack vare denna info varför man ibland får helt orellevanta träffar på vissa sökningar:))

 25. Magnus skriver:

  Jag tycker nog knappt att det här är SEO, det är mer ett fult trick.

  Jag skulle vilja hänvisa till http://www.sökmotorkonsult.se för lite äkta SEO.

 26. Stephanie skriver:

  Okey Magnus, så ifall jag skriver ett inlägg med rubriken Miss Odess och pingar Bloggportalen, så kommer kanske några att klicka på den rubriken, klickar många så kommer alltså rubriken Miss Odess till sidan för sökresultatet.

  Men inlägget måste ju handla om något intressant också. Du skrev ju faktiskt också om något intressant därför klickade jag på länken/rubriken, fast du bara använde ditt namn i rubriken.

  Man kan ju inte gärna bara be personer som besöker sin blogg att klicka på den här länken http://bloggsok.aftonbladet.se/BlogPortal/view/SearchEntry?searchText=miss+odess
  det verkar ju bara löjligt… Du skrev ju i alla fall att det var ett experiment…

  Ähhh…jag är bara en liten tonåring som inte fattar något om seo och det andra du skriver om…

  Får ta min lilla trafik på det naturliga sättet ;)

  Ifall inte ni vill påbörja ett nytt experiment med att få upp mitt Bloggnamn Miss Odess på listan över mest sökta förstås på ett par dagar ;) Det skulle vara kul att se hur ni skulle lyckas med det ;) tror inte att det skulle fungera, har en för liten blogg för det :P

 27. Magnus skriver:

  Jo det räcker nämligen inte med att folk klickar på din post på Bloggportalen för det här. De måste gå just till sökresultatet så det är faktiskt den länken du skrev som måste beökas för att det ska funka.

  Det är naturligtvis lite knepigt att få det i större utsträckning eftersom sökresultatet kanske inte är så intressant. Jag lyckades genom att faktiskt göra ett experiment av det och locka folk att klicka. Ett sätt som jag sett att några bloggare använder sig av är att faktiskt ha det som banner på sin blogg eller skriva – Läs vad dom säger om mig på Bloggportalen. Det kräver ju tyvärr att man har ganska mycket besökare till att börja med för att komma upp i tillräcklig volym

 28. Magnus skriver:

  Stephanie, som ett litet tillägg går det ju att säga att om du inte tror att det är möjligt att skapa en egen sökning så kan du ju alltid haka på någon annan. Blogga om ett ämne som redan är populärt till exempel mitt namn. På så vis kommer du ju finnas på toppen på det sökresultatet till dess någon annan gör samma sak. Eftersom jag inte alls är lika intressant som sex så funkar mitt namn alltså lite bättre för detta.

 29. Stephanie skriver:

  Hihihi testar nu att göra ett inlägg på min blogg med mitt Bloggnamn "Miss Odess" får se ifall det fungerar, blev så nyfiken nu ;)

 30. Pimping skriver:

  Jo som sagt brist på kunskap:)
  Har själv nyligen börjat blogga och är i en läroprocess. Blev lite fövirrad över att min sida inte dök upp när jag sökte på titeln och det ledde till att man började läsa om SEO. Och nu det här? ush va fuskiga människor kan va??

  Nåja håller med Stephani, får klättra upp på det naturliga och hederliga sättet:)) haha

  Tack för tippset har redan varit inne på den sidan. Ska nog hänga där ett tag. U know envisheten vill inte ge upp.

 31. Magnus skriver:

  Lycka till.

 32. Pimping skriver:

  Tack, Jag kommer nog att fixa det:) med hjälp av sånna som dig som vill dela me dig kunskap:)

 33. Stephanie skriver:

  Varför har du ändrat bloggportallänken på den här sidan till http://bit.ly/5NFH61 ?

 34. Christian skriver:

  jaaaa..det förklarar min undran över att det alltid verkat som svenskarna läser en massa skit. Har alltid undrat över hur den där listan skapats.

 35. Magnus skriver:

  Ja den visar helt enkelt fel.

 36. divage skriver:

  Jag förstår inte heller det här med sökordet "Guess her beaver" och kopplingen mellan "klicka här".
  Varför ska man välja en udda sökord som ingen söker på? Särskilt om det har ingenting med texten att göra.

  Som vanligt är när saker är enkla så är dem enkla först när man vet trixet.
  Och blir inte folk irriterade när dem kommer in på bloggportalen istället för nåt intressant? Fast klart man vet ju aldrig i förväg vart man hamnar när man klickar på en länk.

  Men inte så konstigt att jag inte får så många läsare, när man inte förstår en sån här enkel matematik. :(

 37. Magnus skriver:

  Knepet är just att när du tittar på bloggportalens startsida så får du se förslag på saker du kan söka (som många andra väljer). Det leder till att en del klickar där och då går vidare till bloggen. Det är helt enklet för att locka folk från Bloggportalen.

 38. divage skriver:

  Ahhh…kanske nu förstår jag det hela ändå.

 39. Tornevall skriver:

  Helt klart intressant ämne som tas upp, har nu själv skrivit några ord om det i en kanske något flummig variant. Fusk är ett jäkla elände!

 40. Magnus skriver:

  Tyvärr ger det ju väldigt bra resultat om man jämför med gammalt hedelrigt bloggande så innan bloggportalen fixar sina problem kommer det inte ordnas, nog liten chans att bloggarna själva skärper sig.

 41. Seb skriver:

  Ska man länka tillorden eller vadå? Hur gör man fattar inte exakt?

 42. Erik skriver:

  Gränsfall till fult tycker jag nog. Smart är det iaf!


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.