Louis Vuitton

Louis Vuitton är ännu ett i raden av Google-hatande företag. De har gjort en seriös SEO-satsning på ett litet annat vis än vi vanliga SEO:s. Till skillnad från svenska dagstidningar och bokförläggare så klagar de däremot inte på att Google visar upp deras innehåll, Louis Vuitton klagar på att det visas annat också.

De har dragit Google till domstol för att det visas alla möjliga sorters konstiga produkter (kopior av deras grejer till exempel) när man söker på Louis Vuitton. Ett officiellt uttalande från någon sort pamp på EU-domstolen ger förstås Google rätt. Mer specifikt handlar det här om Googles rätt att sälja annonser i just det sökresultatet och domstolen (eller åtminstone någon som verkar jobba där) tycker att de har rätt att göra det.
Det kommer förstås surna till mer på det franska företaget och de har lite andra påhejare i Frankrike som framför samma klagomål. Man kan kanske inte kräkas för mycket på dem, om jag hade en möjlighet att ta bort allt annat ur en del sökresultat så tror jag att jag skulle ta chansen. Det är bara lite konstigt att de inte verkar förstå vad en sökmotor är, alls.
Faktaruta: LV vs Google
Det har börjat närma sig en dom i målet i European Court of Justice. I ett tidigare skede vann LV mot Google i en fransk domstol och det huvudsakliga klagomålet från målsägaren var att Google visade sponsrade länkar åt företag som sålda kopior. Google överklagade till EU:s domstol och där är vi nu inväntande en dom.
Louis Vuitton är inget litet företag och har en hel del muskler, 2008 omsatte dom 18.4 miljarder svenska kronor och har 13.000 anställda. Om man jämför med Google är dom inte så stora däremot det är ungefär hälften av vad Google omsatte på annonser sista kvartalet samma år nämligen. Google har närmare 20.000 anställda.
Som en liten rolig bieffekt så märkte jag häromdagen att den här bloggposten började få trafik på just sökordet Louis Vuitton. Det visar sig att den tagit en position i sökresultatet för varumärket, undrar om LV kommer efter mig med blåslampa och tång nu.
 • Bilden på Louis Vuittons butik är lånad av fotografen Bizmac och är en Creative Commons-bild.

Uppdatering, Louis Vuitton ondare än någonsin

Jag trodde inte att det var möjligt, ovanstående artikel är ju åtminstone lite lustig, LV har stämt en student för att hon ritat en bild i vilken det fanns en väska som liknade en Louis Vuittonväska. Bilden trycktes på en T-shirt som såldes för att ge pengar till flyktingar i Darfur – Det har LV nu bestämt satt stopp för, hon får böta 5.000 Euro om dagen så länge T-shirten säljs. Läs mer om det här…
Louis Vuitton envisas med att jaga Plesner och det senaste steget är att de vunnit i domstol. Trots att de lovat i tidningarna att de skulle släppa fallet efter påtryckningarna i sociala medier. Det rådet i mina ögon inga som helst tveksamheter om att LV helt saknar moralisk kompass – företag som bara är giriga är något jag inte står ut med.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

4 Comments

 1. Magnus skriver:

  Det skulle sitta fint:

  Din sökning – Louis Vuitton – matchade inte något dokument.

  Förslag:

  Kontrollera att alla ord är rättstavade.
  Försök med andra sökord.
  Försök med mer allmänna sökord.

 2. Marie skriver:

  Det är väl inte alls särskilt konstigt att dom inte tycker att det är ok att visa reklam för kopior. Folk är ju ute efter de riktiga väskorna och får upp kopior, då blir man ju blåst.

  • Magnus skriver:

   Det som snarast är konstigt är att man vänder sig mot Google, det är lite som att stämma Telia för att folk pratar om Rolex-kopior på telefon. Om de vill komma åt dem som säljer LV-kopior är det rimliga kanske att gå på dom?

 3. Anders skriver:

  Det förstås – men Google kan ju helt enkelt bara plocka bort allt om LV inklusive deras officiella adress…


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.