Jobba på Malta

Jag har precis lanserat en ny site: www.maltajobb.se. Meningen är att den ska konkurrera med de bemanningsföretag här nere som tar enorma summor i betalning för att vaska fram folk till gamblingbolagen. Om du råkar ha ett behov av att anställa på Malta så tveka inte att skicka mig en beskrivning av jobbet.

Så här ser det ut på MaltaEftersom den här bloggposten blivit väldigt populär bestämde jag mig för att fylla på med information som kan vara bra att ha för den som vill jobba på Malta.
Tips för den som vill jobba på Malta
Eftersom Malta numer är med i EU så är det mycket enklare än det var förr att jobba här. Det krävs fortfarande arbetstillstånd men det brukar vara ganska enkelt att ordna när man är på plats. Se till att ha fått ett jobb som kräver just dig dock, reglerna säger att om en Maltes lika gärna kan göra jobbet så ska denne har förtur. Det här är inte en jättehård regel och som svensk får man vanligtvis godkännande utan några som helst konstigheter.
Det bästa sättet att få tag på ett jobb på Malta är att söka dem på plats. Som svensk kan du ju dessutom vara på Malta under en lång period utan att behöva några särskilda tillstånd. Om du inte har möjlighet att göra det är Maltajobb.se förstås ett bra ställe att börja på och om du är intresserad av jobb inom gambling finns både Pentasia och Bettingjobs. Dessa tar hutlöst betalt av den som rekryterar så det brukar vara populärare att inte gå via dem.
Om du inte har några särskilda kvalifikationer inom t ex internetmarknadsföring finns det egentligen två typer av jobb. Det första är att jobba med något av språkreseföretagen och deras språkresor. Det andra är att jobba med Support på något av gamblingbolagen. Här är det framförallt språkkunskaper som är meriterande men man kommer ganska långt med bara svenska och engelska.
Det är generellt sett ganska dåligt med lön på Malta om man inte fnns inom gamblingsfären och även där är det inte så hejigt för dem i supporten, man kanske kan få 16.000 kronor i månaden för ett supportjobb. Det som är lite upplyftande är den mycket lägre skatten dock så du kommer få behålla mer av pengarna själv.
Bo på Malta
Det är ganska lätt att hitta hyreslägenheter på Malta och de hyrs i princip alltid ut möblerat. Priserna är något lägre än i Sverige och om man kan tänka sig att på en bit ut blir hyrorna låga. Att köpa lägenhet däremot är nog inte alls en särskilt god idé eftersom priserna faktiskt är högre än i Stockholm.
Det lättaste sättet att få tag på en lägenhet är att göra det på plats, det finns massor av små mäklare där man bara kan traska in och så kör dom runt en under en dag och man får titta på vad som finns ledigt.
Resor mellan Malta och Sverige
Under sommarperioden blir resorna till och från Sverige mycket dyrare än de är i t ex November och December. Det finns i princip två olika sätt att flyga mellan Malta och Stockholm och det ena är Ryanair som faktiskt är de enda som flyger direkt. De tar dig mellan Skavsta och Luga (som är den enda flyplatsen här nere) på onsdagar och söndagar. Annars så är det Airmalta/Lufthansa/SAS som gäller, de är alla med i Star Alliance så det gör ingen större skillnad hur du bokar. Det blir byte i antingen Frankfurt eller München men det går att åka vilken dag i veckan som helst.
Säsonger på Malta
Det blir aldrig någon vidare vinter på Malta, mellan oktober och mars är det däremot bra mycket kallare och stormigare än under sommaren. Man kan räkna med en snittemperatur på kanske 15 grader jämfört med den andra delen då det mycket väl kan ligga stadigt på 40. Under sommaren är det dessutom mycket ovanligt med dåligt väder, från 6 Juni till 24 Augusti förra året såg jag inte ett enda moln.
Hoppas det här har varit till hjälp men tveka inte att kontakta mig eller lämna en kommentar här om det är något som behöver förtydligas eller förklaras.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , , Read 687 articles by

20 Comments

 1. Anonymous skriver:

  Hej Magnus ,
  Jag har länge velat jobba på Malta men är inte så intresserad av spelföretag, hur är det med andra jobb ? t.ex Hotell? jag har 8års erfarande inom hotell så det känns som om det borde vara en bra merit .

 2. Anonymous skriver:

  Nämnda hyresförmedlingar kostar pengar. Du får betala en månadshyra i AVGIFT till förmedlingen när de förmedlat ett kontrakt. Dessutom så är hyresvillkoren ofta ofördelaktiga med flera månaders deposition, som kan försvinna osv.

 3. Anonymous skriver:

  Tjena !

  Jag har nydligen kommit ner till malta och bor just nu hos en vän. Jag vill så snart som möjligt få ett försäljar jobb. Några tips på vart jag kan ta mig väga?

 4. Magnus skriver:

  Ja, samtliga mäklare på Malta tar betalt av hyresgästen, det kommer man inte ifrån.

  Försäljarjobb har jag faktiskt ingen aning om hur man kan hitta tyvärr.

 5. George Maksimovic skriver:

  Hej..

  Lux Svenska AB har öppnat en filial på Malta, de söker säljare…

  Hör av dig till george@lux.se

 6. Vera Fransson skriver:

  Hej Magnus,

  Jag har en MSc i tillämpad matematik. Hur ser det ut på Malta med en sådan kvalifikation? banker? Finns det verkliga möjligheter att jobba på en lokal bank?

  Tack för ett snarligt svar i förväg.

  MVH,
  Vera

  • Magnus skriver:

   Hmm, jag tycker vanligtvis inte maltesiska banker är så hejiga och jag tror det är svårt att få jobb där utan att prata Maltesiska. Sportsbetting-bolagen kan mycket väl ha användning för matematiker däremot.

 7. Perra skriver:

  Blir 37 år i maj, har erfarenhet som webbutvecklare sedan 1998 med PHP och senare år med .Net i stor känd koncern där jag har rollen mer av en produktspecialist för att kontrollera buggrättningar och förändringar i applikationen. Kommer ha stor möjlighet efter typ juni/juli att göra något helt annat så vad är ditt råd? Bara åka ner till Malta och försöka leta upp företag om jobb?

 8. Emilia skriver:

  Hej Magnus!

  Jag har läst florist i snart tre år, slutar gymnasiet till sommaren och känner att jag skulle vilja jobba med blommor på ett annat sätt och framförallt i ett annat land. Har du några tips eller någon kunskap om hur det är med florister och blommor över lag på Malta?

  Tack på förhand!
  M.v.h.
  Emilia

  • Magnus skriver:

   Jag är ledsen men har mycket liten koll på arbetsmarknaden för just florister.

 9. sofia andersen skriver:

  hejsan!

  Jag är väldigt intresserad av att jobba på Malta, har du några bra sidor att rekommendera? jag har jobbat med lager och kundservice sedan 2001 så att säga.

  Mvh Sofia

 10. Marie skriver:

  Hej.

  Vi är ett par i 40-års åldern som nu är mogna att flytta ner till Malta. Att finna information hur man söker ”rätt” jobb har för oss varit lite ”luddigt” så vi hoppas du kan komma med tips. Min man har haft olika poster inom bankvärlden i 20-års tid han och vi önskar hitta rätt sökmotor s a s som matchar hans bakgrund eller liknande. Själv tänkte jag driva egen rörelse. Bostadsläget har vi koll på, vi har dessotom en dotter som redan bor där.

  Tack på förhand!

  Hälsningar

  M & F

 11. Sirwan skriver:

  Hej Magnus , jag kommer att åka till Malta i speptember på en språkresa i ca 6 måndaer och skulle gärna vilja jobba extra med vad som helst T:ex diskare ? Finns det gott om sånna jobb

  • Magnus skriver:

   Jag skulle tipsa om att kolla supportjobb på gamblingbolagen i första hand, det finns ofta sådana jobb. Särskilt lätt är det om du pratar fler språk, bara svenska och engelska duger men ett tredje är en klar fördel.

 12. Mattias skriver:

  Tjena Magnus.

  Jag vill starkt sticka från Sverige å jobba utomlands, alla säger Malta…..!
  Låter riktigt nice då jag precis har börjat med sportdykning!
  Jobbar idag som arbetsledare och säljare i uthyrningsbranchen.

  Är villig att jobba med nästan vad som helst, bara jag har tid för att dyka.

  Några tips?

 13. Magnus skriver:

  De vanliga tipsen är Bettingjobs och Pentasia om du vill jobba i gaming (som nog är den största marknaden för icke-Malteser).

 14. Robin skriver:

  Hallå, Magnus!

  Har varit inne här några gånger och du vet bevisligen en hel del om Malta. Åker ner till Malta 1 september och har ett par frågor till dig.

  1. Hur är det med bartenderjobb på Malta? Har hört att det inte är kanonbetalt och vet även att jag åker efter ”säsong”, men pubar finns ju alltid kvar. Har utbildning som bartender, jobbat som det på flera olika ställen och är just nu serveringsansvarig. Vad tror du om chanserna där?

  2. Ett extremt stort Arsenal-fan är jag och har till min stora glädje förstått att de har en supporterklubb även på Malta (http://www.arsenalmalta.com/). Du råkar inte veta något om jobbmöjligheter hos dem?

  Tack på förhand för din hjälp! Ha det gött, så höres vi av.

  Bästa hälsningar,

  / Robin

 15. David skriver:

  Jag kör igång ett callcenter nere på Malta med produktionsstart 1/6 -2012.

  Den som är intresserad av ett jobb som telefonförsäljare nere på Malta får gärna höra av sig till rekrytering@greatcormorant.se

  / David

 16. Karolina skriver:

  Hej Magnus!
  Jag söker gärna jobb inom kundservice. Jag håller mig helst ifrån telefonförsäljning. Det är första gången jag är i Malta och jag tänkte även åka dit själv men jag vågar inte riktigt ta mig dit förrän jag har hittat ett jobb eller boende. Har du något tips på kanske ett skandinaviskt företag kanske casino m.m som skulle behöva kundservice medarbetare?

  /Karolina


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.