Jan Helin igen

Till slut får det vara nog. Jan Helin har formulerat sig fint igen i dagens Aftonbladet. Följande stycke finns att hitta:

Lyckas vi blir vi hjältar för modet att gräva fram sanningen ur dyngan. Misslyckas vi anklagas vi för att vara dyngspridare. Törs vi inte gräva bör vi byta jobb.

Nu ska vi sansa oss lite och fundera på vad Jan Helins tidning egentligen gör, är det tidningens uppgift att spekulera och hoppas på att få rätt? Jan Helin hävdar att det är ställt bortom allt tvivel att de bilder han tjatat om finns, två reportrar på Aftonbladet har nämligen sett dem. Reportrar på Aftonbladet är ju som känt lika med ställt bortom allt tvivel, om de säger något är det ju garanterat sant. Generalmajorer som går i god eller Kungens egna uttalanden däremot – de är ju inte att lita på.

Jag har inga som helst problem att man granskar Kungen, Drottningen, Pippi Långstrump, 1 2 3 Ost eller vad man nu granskar men det här är inte granskning. Det finns ingen i landet som missat att ni anser att det finns bilder – ni behöver inte skriva fler artiklar om det. Sanningen är att om ni ska fortsätta tjata om dom där jävla bilderna är det dags att ni visar löven. Förr eller senare i alla kortspel kommer det till den stunden då ”Men jag lovar det är två Ess” inte duger längre – antingen lägger man sig eller så kastar man fram korten.

Subscribe / Share

7 Comments

 1. Magnus Foss skriver:

  Well spoken!

 2. Anjo skriver:

  Nej, de blir inga hjältar om de har rätt …

  Och grävandet har inget med fina uppgifter och så att göra – det handlar om att sälja lösnummer.

  Den dagen en kvällstidning rakt och ärligt säger att allt vi gör är för att sälja tidningar, den dagen får de min respekt.

  Fram till dess är artikelserier om kungens och andra kändisars leverne och frossande i skvaller inget annat än just dyngspridande, oavsett sanningshalt.

 3. imghack skriver:

  Bra sagt och väl formulerat, kunde inte sagt det bättre själv. Tröttsamt.

 4. Urban skriver:

  Nu förfogar förstås Aftonbladet inte över några bilder så de kan inte visa upp några.
  Sedan kan man se det så här, om det nu inte kan finnas några bilder:
  Vad skulle då Lettström försöka köpa för något?

  För egen del har jag inga problem med rapporteringen. Nackdelen är förstås att om nu kungen till slut avgår så kommer ju Victoria fram. Och då lär det dröja tills vi blir av med monarkin.
  Bättre att han klamrar sig fast så monarki långsamt eroderar inifrån istället.
  Vi ser nu ett sorglustigt skådespel Anne Ramberg (advokatsamfundets ordförande) går ut och försvarar sina personliga vänner kungen och drottningen.

  Fjäsket och inställsamheten för kungahuset är pinsamt att se. Vi har en kung som inte kan uttrycka sig muntligt och snarare skulle passa bäst på en skyddad verkstad. En familj av dagdrönare som folk kryper för. Alldeles förträffligt att det blir lite uppståndelse nu omkring dem.
  Risken är förstås att det blir för mycket, så där håller jag med er. Men det är av anledningen att han kan få sympatier om det går för långt.

 5. Petter skriver:

  Är kungafamiljen Sveriges största bidragstagare?

  Hur många andra kunde vi ha hjälpt istället?

 6. Olof skriver:

  Angående pressfrihet & yttrandefrihet.
  Dagens Nyheter skrev om händelsen att Kina stoppar en kinesisk journalist från att ta emot pressfrihetspriset i Göteborg. Li Changqing (journalisten) lyckades dock skicka ett tackbrev eftersom han inte kunde komma. Inte ett ord nämndes från det tackbrevet att som han skriver ”Jag blev kristen genom det medlidande som finns i Jesus Kristus, han väckte mitt medvetande och hjälpte mig börja vandra i ljuset, han korrigerade förhållandet mellan min omvärld och min ande… för att jag är övertygad om att endast sanningen kan göra oss fria”. Det går dock att läsa i den kristna tidningen dagen.
  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=154185


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.