Jan Guillou – Sveriges Ayatollah 2009

Jan Guillou och två andra aporVi har äntligen fått ett svar i omröstningen om Sveriges Ayatollah 2009 och den överlägsne vinnaren är Jan Guillou. Jan har det senaste året gjort sig till Sveriges främste internetmotståndare och det är något som läsarna av den här bloggen inte tar lätt på.

Guillou dominerade omröstningen redan från start och fick i slutändan 56% av rösterna (totalt 175 röstande). Förutom Guillou var det egentligen bara Bodström-Ask som fick några egentliga röster. KD-Inger var det ingen som var direkt intresserad av och Alex Schulman fick allra minst, 5% av rösterna. Det råder alltså ingen tvekan om att det svenska folket gjort sitt val och den store favoriten är den gamle Piraten och Journalisten Jan Guillou.
Därför skulle jag vilja dela ut priset Sveriges Ayatollah 2009 till Jan Guillou med motiveringen

För att han med sin vänliga framtoning och goda moral lär oss att leva ett liv utan Internet. För att han gett datorskräcken ett ansikte och för att han lyckas publicera insiktsfulla artiklar på löpande band om hur förkastligt nätet egentligen är. Grattis till utmärkelsen Årets Ayatollah, Jan Guillou.

Omröstningen kommer finnas kvar så det går alldeles utmärkt att rösta mer, det kommer inte att påverka vem som blev årets Ayatollah 2009 men det kommer påverka vad som händer 2010.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

3 Comments

 1. Anonymous skriver:

  Grattis Jan :p

 2. Magnus skriver:

  Ja, grattis Jan är nog på sin plats.

 3. Seo petter skriver:

  Jan är fortfarande vår allas ÖverKukku om man frågar honom själv.

  Petter


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.