Antivirus

Jag ska berätta en hemlighet, jag brukade inte använda antivirus på datorn. På ett mycket egoistiskt (ska förklara varför sen) sätt brukade jag resonera att eftersom datorn blir slö av antivirusprogram så är det värt ansträngningen att bara formatera om klabbet en gång varannan månad. Om du känner till min bakgrund så vet du att hög prestanda på datorn var A och O.

Istället för att låta datorn agera något slöare valde jag att vänta tills dess jag upplevde att allehanda virus skapade problem och bara tryckte in allt igen från backup. Det fungerar ganska bra om man bara tänker på sig själv. Poängen med bra antivirus är att det inte är för din skull. På samma sätt som med vanliga virus (alltså såna man får i kroppen snarare än datorn) så är de flesta skydd till för andra snarare än dig. Genom att använda antivirus så vet du att du inte smittar andra, lite som att använda kondom eller munskydd (Japans svar på kondomen).  Visst får du skydd för din dator men samhällsnyttan i det hela är att du skyddar alla andras datorer med.

Numer ser jag till att alltid ha ett uppdaterat antivirus och jag tycker att du också ska göra det, annars är du lika självisk som jag en gång var. Om du inte vet var du ska börja så tycker jag du ska ta en titt på Mjukvara.ses guide till Antivirus.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , , Read 687 articles by

3 Comments

 1. David A skriver:

  Det finns flera bra gratis antivirus. T.ex. Avast, Avira, PandaCloud, MSE. De brukar inte inkludera brandvägg, men det finns ju i Windows numera. Du länkar till mjukvara.se som bara rekommendera betal-antivirus. Kan man verkligen lita på mjukvara.se?

  Själv har jag Linux så behöver inte antivirus. Också ett sätt att ta ansvar. :)

  • Magnus skriver:

   Jag länkar faktiskt till mjukvara.ses post om just icke antivirus, en sökning efter ”gratis antivirus” på Google kommer visa dig den uttömmande guide till gratis antivirus som också finns på siten.

   Man kan utan tvekan lita på mjukvara.se, Christian Rudolf som står bakom är hederligheten själv.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.