IFPI till attack mot DC hubbar

International Federation of the Phonographic Industry anmäler idag ansvariga för 5 DC hubbar. De hävdar sig dessutom ha bevis mot mer än 100 hubbar. Ett av deras anledningar är att ”Dessutom får man inte glömma bort att på hubbarna finns det ofta ekonomiska intressen…”´

Man kan väl gissa att ”bevisen” som vanligt i huvudsak består av screenshots, en form av bevis som bara duger i fildelningsbrott. Det är ju alltid svårt att se om det bara är en mediabomb för att skrämma fildelare eller om det faktiskt finns någon tyngd bakom anmälan.

Det finns ytterligare några frågetecken kring det här och det kanske största är väl att en DC-hub inte erbjuder något annat än en söktjänst. Skulle vara intressantare att se IFPI försöka ge sig på andra söktjänster som t ex den här.

Jag har naturligtvis svårt att se de stora ekonomiska vinsterna med att ha en DC hub men det har väl alla som någonsin sett vad det är.

Källa: ekot

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.