Hamna i topp hos Google


Nikke har uppmärksammat en alldeles särskilt dålig artikel i Nyteknik och DN med rubriken Hamna i Topp hos Google. Artikeln är uppenbarligen skriven av Relevant Traffic & Resultat Media eftersom den håller så låg kvalitet och försöker få dem att framstå som någon sorts experter på området.

Nikke Lindqvist (edit:ligger idag i topp) har gett sig den på att på kort tid skutta förbi Nyteknik på termen och det är förstås ett roligt tilltag som ska uppmuntras. Särskilt roligt eftersom ”experterna” på Relevant Traffic säger att det är en bättre term än sökmotoroptimering. Jag är fortfarande lite brydd på vad man menar med i topp Hos Google. Kommer de sätta upp plakat högst upp på Googleplex eller är det helt enkelt hemma hos herrarna Page och Brin?

Nåväl, termen Hamna i topp hos Google var där slaget ska stå mellan Nikke Lindqvist och Ny teknik, den här bloggaren skulle vilja påstå att oddsen lutar mot Lindqvist.com men vem vet Nyteknik har ju en väldans massa content.

Btw, kan inte se någon som helst volym på Hamna i topp hos Google.

Bernt Johansson skriver också om det här.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

12 Comments

 1. Nikke skriver:

  Det är lustigt det där med sökvolymerna kring ordet sökmotoroptimering.

  Jag har placerat mig på förstasidan på ordet i ett par år nu, men det är faktiskt först i år som jag börjar märka av någon egentlig trafik på termen.

  Det lär väl vara en bra boost nu i början av juni dock :-)

 2. Magnus skriver:

  Jag har legat stadigt på 11:e plats och så fick jag en länk från KTHNOC och ramlade till 22 i samma ögonblick. Måste vara ett sammanträffande.

  Är lite av ett experiment för mig för jag försöker jobba organiskt (eller så organiskt man nu kan jobba med seo om man är medveten om det) och se hur långt jag kommer. Är inget prioriterat alls ur business-hänseende däremot köpte jag precis SEO.COM.MT vilket passar fint eftersom jag numer är solig Maltes :)

 3. Urban skriver:

  Börjar få en hyfsat bra trafik in på det ordet också nu till min företagssida. Kan iof bero att jag studsar upp till högre placeringar då och då.
  Men en anledning lär också vara att begreppet sökmotoroptimering börjar bli mer känt bland de som har webbplatser.

 4. Magnus skriver:

  Jag tror helt klart att det börjar bli mer känt men jag har sett en hel del studsande från ditt håll :)

 5. Magnus skriver:

  Det här är fortfarande min favoritterm dock: liza marklund naken

 6. kiper skriver:

  Hmmm… Det här var intressant. Nu ligger du högst upp hos Google!
  Kan det vara för att det är en blogg hos ett Google-företag???
  Grattis!

 7. Magnus skriver:

  Nej anledningen till positionerna den här bloggen tar har inte att göra med att blogger ägs av Google. Här är det helt enkelt en fråga om inlänkar. Har inte sett att blogger prioriteras upp på något särskilt sätt jämfört med andra likadana tjänster. Jämför gärna med WordPress (WP klår blogger vilken dag som helst när det gäller sökmotorvänlighet).

 8. Jens004 skriver:

  Ser ut som att den här posten lagt sig på en stadig tvåa på ”hamna i topp hos Google” direkt efter Lindqvist.com. Varför anser Google att den här bloggen är viktigare än DN och Nyteknik?

 9. Magnus skriver:

  Jens: Vill inte påstå att Google tycker att den här bloggen är viktigare, på just den här termen är det så men inte i allmänhet.

  Nikke: Kunde inte med hedern i behåll fortsätta länka till din blogg med rätt ankartext när du ligger 1:a och jag 2:a. Ledsen för det.

 10. Ursula skriver:

  Varför skulle någon vilja se just Liza M. naken???
  Så långtråkigt och dåligt som hon skriver (har bara läst Sprängaren, men det räcker…) så är väl den nakna sanningen redan uppenbar… ;-)
  Det märkliga är att hon säljer så ofattbart bra, trots slarvigt och uselt språk – kan det bero på att hon syns, med sitt sexiga, långa blonda hår, på omslaget till alla sina böcker?
  Och kan dessa exponeringar sedan bidra till att en del vill se mer av henne, fast med mindre kläder på?
  Mycket man inte förstår…

  Nä, tacka vet jag t ex Karin Fossum, HON är en verklig deckadrottning! :-)

  P.S. Fick många instämmande kommentarer när jag bloggade om Liza M:s dåliga språk och långtråkighet, bara 1 försvarade henne helhjärtat – och med viss glöd, dessutom… D.S.

 11. Magnus skriver:

  Ursula – Tyvärr är Karin Fossum naken inte en lika populär sökterm på den här bloggen ;)

 12. Magnus skriver:

  Ok, Ursula har hjälpt mig ta den här bloggen ännu ett steg framåt genom att se till att den faktiskt ligger etta på termen ”Karin Fossum Naken”.

  Än så länge ingen besökare som kommit hit genom att söka på det men det var kanske inte så oväntat, Liza Marklund är däremot fortfarande populär.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.