Hålla ordning på domäner

Ett av de stora bekymren man har när man jobbar med sökmotoroptimering är att man sitter på en ruskig mängd domäner vanligtvis. Även alla möjliga vanliga webbentreprenörer känner förstås igen det här. Kanske kan det vara så att de är utspridda över olika webbhotell, de löper ut vid olika tidpunkt och det är nära nog omöjligt att hålla reda på dom.

Vi insåg för några år sedan att det skulle bli omöjligt att hålla ordning på vår domänportfölj utan ett bra verktyg för det. Vi har lagt många hundra utvecklingstimmar på att bygga upp ett system och det har inte bara kostat oss i utvecklingsresurser, vi har alla på företaget varit med och testat, kommit med input osv, osv. Döm om min förvåning när jag hittar Domainz som utvecklats av en god vän, Domainz gör nästan precis det vårt verktyg gör. Det är helt gratis och det gör just det som är så viktigt, håller ordning på dina domäner. Sa jag det, det kostar inget att bli medlem!

Jag gillar tjänsten så pass mycket (och faktiskt Fredrik som står bakom med) att jag tackat ja till att finnas med i någon sorts bloggkollektiv som ska föra fram tankar och idéer kring domäner och domäninnehav, jag kommer förstås försöka tillföra ett SEO-perspektiv, som vanligt.

Om du sitter på en massa domäner och är rädd att du ska missa förnya någon, registrera dig idag på Domainz.

Mer info om tjänsten hittar du här.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

6 Comments

 1. Olof skriver:

  Använder mig själv utav Domainz och är riktigt nöjd hur det fungerar. Sparar mycket tid att samla alla domäner på ett ställe och få mejl när de håller på att gå ut!

  • Magnus skriver:

   Ja, vi sitter ju på ett ganska massivt inhouse-verktyg och det underlättar enormt. Har lite fler och andra mer Pineberry-specifika funktioner etc men just domän-hanteringen gör att man känner sig klart lättare om hjärtat. Tycker Domainz är en riktigt bra tjänst.

 2. Intressant! Kanske dags att överge Excel-listorna :)
  Har du någon uppfattning om huruvida det kommer förbli gratis framöver?

  • Magnus skriver:

   Jag tror nog det kommer fortsätta vara gratis, kanske i kombination med någon form av Freemium.

 3. Domainz.se skriver:

  Hej Magnus, och tack för fina ord om domainz.se.

  @Carl, Domainz kommer alltid att finnas i någon form av gratis version, vi kommer dock att begränsa hur mycket statistik och extra tjänster man kan se runt det, samt evt. hur många domäner som går att bevaka gratis.
  I tillägg så kommer vi att introducera ett flertal plugins och premiumkonton, samt ett företagskonto där det blir möjligt att sortera in sina domäner i kundkategorier.

  Tack igen Magnus :)

  Vänligen,
  Fredrik Näs & Domainz.se

 • […] skriva intressanta inlägg i kategorin sökmotoroptimering, där även bland annat duktiga Magnus Bråth kommer att skriva, så det var roligt att bli tillfrågad av Fredrik. Och jag hoppas jag kan bidra […]


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.