Friheten att slippa andra människors dumhet

Många blandar idag ihop frihet och tvång (låter sjukt konstigt men det är sant). När Apple släppt igenom en Anti-Gay App i sin Appstore blir massor av människor riktigt upprörda. Jag har mycket svårt att ha några sympatier med dessa, visserligen är det konstigt av Apple som annars är så selektiva i vilka appar de släpper igenom att helt plötsligt upplåta utrymme åt den här.

Felet är inte att den här släppts igenom. Felet är att de är selektiva. Låt oss anta att Apple är så bra som deras fans säger, då kommer de rimligtvis ta marknadsandelar även i fortsättningen på alla möjliga fronter – musik, operativsystem, telefoner och alla former av små datorer. Var skulle vi stå då?

Det är min bestämda åsikt att telefoni och internet är infrastruktur. Om vi har en infrastruktur som gör att vad vi kan se styrs av män i polokrage är vi ett begränsat sammhälle. Om Apple skulle ta en ansenlig marknadsandel och bibehålla sitt förfarande med att godkänna vad som finns på deras maskiner kan vi ju köpa bredband från Kina lika gärna.

Det finns ingen rättighet att slippa att människor runt omkring en är idioter – det finns ingen frihet från andra människors dumhet.

Subscribe / Share

One Comments

  1. Ken skriver:

    Riktigt bra sagt, måste hålla med till punkt och pricka.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.