Fler försök att få ditt Facebook-login

Hörde under dagen att det var fler som läst mitt inlägg om ditt Facebook Login som som fått email idag. Med lite tur så handlar det om någon som Googlat före istället för att gå på mailet. Det handlar alltså om lurendrejeri.

Någon skickar ut ett mail som säger att du behöver logga in på ditt Facebook-konto för att uppdatera villkoren. I mailet finns en länk som ser ut som att den tar dig till Facebooks login men egentligen kommer du till en sida som är en exakt kopia av FB med den skillnaden att du ger bort dina inloggningsuppgifter till ryska spammare istället för att faktiskt logga in.
Se upp för alla mail som säger att du behöver logga in någonstans, det kan handla om din bank, twitter, facebook eller nästan var som helst.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

3 Comments

  1. Tornevall skriver:

    Det där har förekommit i minst ett år tillbaka redan, om vi pratar facebook. Pratar vi andra verksamheter så får vi gå tillbaka betydligt längre i tiden :)

  2. Magnus skriver:

    Japp det är en ganska vanlig metod. Paypal är nog den site som varit värst drabbad, där hanterar man ju stora mängder pengar i vissa fall och med bara ett lösenord som säkerhet. Vill ändå blogga om det för det känns lite viktigt att folk känner till det.

  3. kristin.ripp skriver:

    Vill inte att någon annan skall komma åt mis facebooksida med vänliga hälsningar Kristin


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.