Firefox Plugins

Det finns massor av bra Firefox plugins. Jag har precis skaffat en ny dator och därmed en helt ren hårddisk vilket gör att jag behöver installera om allt. Just nu håller jag alltså på att ladda ner plugins till Firefox och därför passar det bra att jag berättar vilka.

SEO-Book Toolbar
SEO-Book Toolbar är en av mina favoriter, det ger en massa överskådlig information direkt i browsern och den är gratis. Många liknande toolbars för SEO är annars sånt man får betala för. Den kräver dock att du registrerar dig. Du hittar den här.

Alexa Sparky
Alexa är inte allt för imponerande som måttstock men jag väljer ändå att ha ett Alexa-plugin. För Explorer finns Alexas toolbar och för Firefox finns Sparky. Den är mycket mindre och diskretare nere i högra hörnet också. Du hittar Sparky här.

Flagfox
Flagfox är en elegant liten plugin som med en flagga i adressfältet visar vilket land servern som siten du tittar på står i. Litet och elegant, du hittar tillägget här.

Live PageRank
På samma eleganta plats som Sparky hamnar väljer jag också att ha en PageRank plugin. Visserligen ska man inte lita så himla mycket på PageRank och visserligen finns det redan en i Toolbaren ovan. Jag vill däremot se PR, särskilt så att jag kan hålla koll på om det sker förändringar och SEO-books pagerank kan fela ibland. Du hittar Live PageRank här.

FireBug
FireBug är den ultimata pluginen för den som kodar eller designar, man måste i princip ha den. Nu pysslar jag inte så ofta med sånt längre så jag väljer att inte installera Firebug idag, den segar ner lite nämligen. Om du vill testa så hittar du den här.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

3 Comments

 1. Jonny Elofsson skriver:

  Bra tips, tack! Flagfox har jag installerat nu men du bör uppdatera länken i ditt inlägg. ;)

 2. Ludwig Sörmlind skriver:

  Bra tips!

  En liten notis bara, länken till Flagfox pekar till Alexa Sparky. :)

 3. Magnus skriver:

  Ojsan det var klumpigt, tack för att ni påpekade det. Ändrade direkt.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.