Film på Nätet

Spotify lanserar sin tjänst till massorna idag. Streamad musik rakt ner i datorn är förstås bra även om jag hellre lyssnar på musik på andra ställen. Film däremot borde ju med fördel kunna streamas eftersom det är något man gärna sitter still och avnjuter. Skillnaderna är förstås den mycket större datamängden och de ännu mer komplicerade upphovsrättsreglerna men erkänn tränsten skulle vara mycket bättre om det handlade om film på nätet snarare än musik.

Jag har tidigare skrivit om att hyra film på nätet men det är som att de som försöker starta sådana tjänster aldrig riktigt får till det. Kanske behövs det just 150.000.000 kr i riskkapital för att man ska ha en chans.
Om Spotify valde att satsa på film istället skulle jag utan tvekan vara beredd att betala nästan 1000 kr om året men för musik i halvdan kvalitet? Tror inte det. 

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

2 Comments

  1. Nikke skriver:

    Det är bara det att kvaliten faktiskt inte är halvdan utan riktigt bra. Att sedan streama den till en iPhone med fastpris på uppkopplingen vore en dröm. Hur många hundra tusen låtar har du i din telefon?

  2. Magnus skriver:

    Tror du att det kommer bli möjligt inom den närmaste tiden att streama bra till mobilen? Kan berätta att på Malta funkar det knappt att använda mobilen till att ringa med :)


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.