Facebook-spam

FacebookFacebook har varit ganska befriat från spam om man bortser från alla spel och farmer och strunt som vänner och bekanta skickar. Idag fick jag från en bekant ett meddelande som onekligen ser ut som hon inte skickat själv, någon har hijackat hennes konto (jag har tidigare skrivit om hur scammers snor ditt facebook-login).


Så här såg meddelandet jag fick ut: ”hey long time no chat Adam wanted me to let you know about BINSSERVICESSTORE .INFO”

Om man går till binsservicesstore.info (den ägs av Binil Muthu) blir man redirectad till en annan sida som finns på biznews7.org (som har blockerat Whois). Sidan man landar på är en fejkad tidning med fejkade kommentarer (och man kan inte lämna egna). Alla länkar på sidan är affiliatelänkar och programmet som det leder till släpper inte igenom mig eftersom jag sitter i fel land.

Om du får ett liknande meddelande så kan det vara lätt att tro att det faktiskt är ett meddelande från din vän men det är det inte, det är inget annat än Facebook-spam.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

8 Comments

 1. Anonymous skriver:

  Trist med spam! har också fått de..

 2. Anonymous skriver:

  Jag fick precis samma meddelande. Tråkigt om det här kommer bli vanligt på facebook men jag antar att dom vet hur det ska stoppas.

  • anonym skriver:

   man får ett medelande som det står, är du en robot eller människa sen så står det att man har 3 min på sig att skriva? men vart faan ska man skriva!!

 3. Anonymous skriver:

  Jag fick också det där, fast det jag fick var inte precis samma även om webadressen var densamma.
  Fantasirikt av dem att ändra meddelandet dock :)

 4. Magnus skriver:

  Jag tror det finns en ganska stor risk att det ökar även om Facebook arbetar med att få bort det. Märkte att man inte kan skriva den aktuella adressen i meddelanden vilket förmodligen är anledningen till att de arbetar med redirects.

 5. Ranter skriver:

  Jag såg att fejjan har lagt till verifieringstext för att lägga upp bilder också. Så de verkar ju ta frågan på allvar. Men sjukt surt att det tillslut alltid kommer spam, virus och adware var man än är.

  • Magnus skriver:

   Ja, den dyker inte alltid upp däremot, jag vet inte riktigt vad som styr.

 6. Jonathan skriver:

  Hur får man bort spam från Facebook?


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.