Facebook öppnar dörrarna för sökmotorer

Facebook börjar släppa in sökmotorerna så att de kan indexera profilerna. Enligt facebook kommer det nästa månad vara möjligt att hitta folk genom till exempel Google.

Genom att öppna för indexering kommer det förstås öka trafiken på facebook som redan nu borde ha rejält med inlänkar och därmed kunna plocka placeringar på kanske hundratusentals namn. Det innebär däremot vissa problem:

Det mest uppenbara:
Facebook har av många ansetts vara ett tämligen anonymt nätverk, man visar sig bara för sina vänner. Nu kan man föstår ändra inställningarna så att man inte blir indexerad av Google men många kommer naturligtvis missa detta.

Det mindre uppenbara:
Facebook är en stor viktig site med mycket inlänkar, på samma sätt som på Myspace kan man använda detta för att skapa styrka åt sina egna siter t ex genom att spamma länkar i folks kommentarboxar. Ni som kommer ihåg MySpace vet ju att det numer inte finns en enda levande människa kvar på MySpace utan bara olika spambottar som spammar varandras profiler.

Orginalpost: FaceBook will die the same way as MySpace did

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.