Enheten för Domän & Registrering Stockholm AB

Enheten för Domän & Registrering Stockholm AB är det senaste namnet på Sellnet eller Svenska IT Registret. Det är ett företag som byter namn lika ofta som Yreg och sysslar om möjligt med en än fulare försäljning.  Det är inte jag som vaskat fram uppgifter utan Peter Forsman som reder i deras verksamhet så jag tänkte helt sonika ta och återberätta vad han hittat. Så här skriver han om det säljsamtal som görs av domänskojarföretaget:

Vi har en kund i den andra telefonluren som vill registrera ett domännamn, men vi är skyldiga att kontrollera så att dom inte gör intrång..bla bla och vi erbjuder er en möjlighet att blockera registreringarna (för det visar sig att den påhittade kunden planerar att registrera den uppringdes domän med ett kort prefix eller “ab” som suffix under .com, .net, .org, .info, .name, .mobi, .eu, .nu, .biz och ibland diverse för Svenska innehavare okända ccTLDer) och den uppringde erbjuds att “blockera” registreringen.

Det de gör är alltså att ringa runt och låtsas att någon håller på att registrera domäner med ditt företagsnamn (för att låtsas vara du kan man tänka) och prackar sen på dig en racka skitdyra domäner på all möjliga konstiga toppdomäner. Kort sagt, lyssna inte om dom ringer och köp för guds skull inget. Om du skulle råka tacka ja säljer de fakturan till Quickfinans Sverige AB som är ett bolag med samma folk. Dessa kan sen utan problem driva in fakturan och i alla lägen säga att de inte har en aning om vad som hänt tidigare, de har ju bara köpt en faktura som de nu driver in.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.