En liten resa till en plats i närheten

Varje söndag deltar jag i Sunday Service med den här bloggen. Idén är enkel, vi är ett antal bloggare som bloggar på ett i förväg bestämt tema. Vem som helst kan haka på och om du är sugen så gör det redan idag. Temat idag är Turistattraktion där jag bor.

Nu faller det sig så att jag bor på en liten ö som attraherar väldigt mycket turister och jag har skrivit om det förut. Läs bland annat min artikel om språkresor till Malta eller om att jobba här. Sanningen är att Malta inte är jättestort så det finns inte så där enormt mycket att visa upp. Däremot är det ju ganska exotiskt för en svensk så det gör de hela lite lättare.

Båtar i the Blue Lagoon, Malta

Blue Lagoon
Jag tänkte ta upp min favoritplats för bad på Malta, det handlar om Blue Lagoon. Blue Lagoon ligger vid Comino, den lilla ön mitt emellan Malta och Gozo. Lagunen är inte riktigt en lagun utan snarare ett område i havet som är kringgärdat av ett antal små öar. Vattnet är helt kristallklart på ett sätt som nästsan är svårt att beskriva.
Det finns två nackdelar med Blue Lagoon, det kan vara svårt att få plats och det kan finnas maneter. Plats är ett problem för att det faktiskt är väldigt många som tar sig dit och det finns ganska begränsat med utrymme att sitta. Maneterna är ett stort problem eftersom det inte handlar om några ofarliga stackare utan elaka enar som kan ge ett rejält brännsår.
Hur tar man sig bäst till Blue Lagoon?
Man måste förstås först befinna sig på Malta och sedan är det smidigaste nog att hyra en lite större båt, det löser nämligen sittproblemet med. Vi har gjort detta en gång eftersom det kan bli lite dyrt, den bortre av de lite större båtarna på bilden är den vi åkt ut med. Det går annars att ta färjan från Sliema Strand och hdet fungerar finfint.
Mitt tips om du kommer till Malta, ta en tur till Blue Lagoon och räkna med att det tar en hel dag.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , , Read 687 articles by

3 Comments

 1. malin skriver:

  Aah, vackert! Jag ska också åka till ett blue lagoon snart, fast på Island. Lite varmare hos dej dock skulle jag tro. :)

  MVH Ma

 2. Magnus skriver:

  Ja det är ganska varmt här faktiskt, är så att man inte klarar sig utan AC.

  Har bara varit på Island ett kort tag och då bara på Keflavik (flygplatsen). Måste säga att det såg väldigt speciellt ut när man flög in över Island, vi hade perfekt sikt och Island är verkligen något extra.

 3. upinmytree skriver:

  Det låter ju som en helt fantastisk turistattraktion. Och om jag någon gång besöker Malta så får man ju ta och besöka den badplatsen.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.