DNA-konst

DNA som tavla på väggen - DNA-konst

Idag lanseras en riktigt snygg tjänst, DNA-konst.se, som gör det möjligt att få en bild av din egen DNA på väggen. Det fungerar på ett ganska enkelt sätt, du svabbar lite med en tops på insidan munnen och skickar in den för analys tillsammans med instruktioner för färger på tavlan och liknande. Tillbaka får du en väggmålning föreställande ditt innersta väsen.

DNA, som är en förkortning för deoxiribonukleinsyra (DeoxyriboNucleic Acid), är det kemiska ämne som är innehåller all den ärftliga informationen i allt som lever. Det är så att säga den ultimata ritningen. Personliga drag såsom kön, ögonfärg och hårfärg ligger beskrivs i ritningen. I varje cell finns det 23 par kromosomer som innehåller DNA:t.

Uppdatering: Tjänsten verkar ny ha försvunnit tyvärr. Däremot har det poppat upp en ny www.dna-art.se

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

6 Comments

 1. Perrah skriver:

  Läckert! Den länken tackar jag för. :)

 2. Magnus skriver:

  Jag tyckte det var riktigt tufft också.

 3. Anonymous skriver:

  Länken funkar ju inte :o(

 4. Magnus skriver:

  Mycket riktigt, det var ett tag sen jag skrev om det så de kanske har försvunnit. Jag ska göra lite efterforskning och se vad som kan ha hänt och eventuellt ta bort den.

 5. Magnus skriver:

  Tackar för det, då kan jag uppdatera med den istället.

 6. Veronica skriver:

  Ja den där länken har inte fungerat på länge. Jag tittade på en annan svensk sajt (som har svenskt labb) som har jättesnygg dna konst verkligen. Finns på http://www.dna-art.se. De har också Bodyprint Art, superflott! Tror jag ska ge konstkyss till min kille!


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.