Bloggnätverken internetnyheterna framtid

Bloggnätverk är något som växer fram väldigt snabbt just nu. I Sverige så är det väl Bloggverket som är på snabbast framväxt även om febernätverket har ett vistt försprång. Bloggnätverken är flera bloggar med liknande grafisk profil och oftast med en upphovsman som publicerar nyheter och/eller betraktelser inom ett ämne per blogg. Några sådana exempel från bloggverket är Resekoll.se och Skivkoll.se som handlar om uppenbara ämnen.
Det är lätt att tro att det här är en liten företeelse utan särskilt stora framtidsutsikter men om man ser på den expansion de gör och de amerikanska förlagorna så kan man gissa att det finns stora pengar i den här branschen. Inte bara blir nyheterna bättre sorterade än i traditionella medier, det finns också större ämneskunskap hos skribenterna. Man har helt enkelt sluppit det gamla problemet inom journalistik att om en journalist är för skicklig inom ett visst område är området också för smalt för att kunna attrahera en publik.

Diskutera ämnet på Blogg-forum

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , Read 687 articles by

Comments are closed


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.