Blogga för att lyfta din SEO

Christian Rudolf på Disruptive.nu har bett 8 sökmotoroptimerare svara på frågan, hur man kan använda bloggen som ett verktyg för SEO. Jag är en av dom som fått svara på frågan och jag måste säga att förutom mitt bidrag så är det ganska intressant läsning ;)

Alla som svarat är sådana jag har koll på sen tidigare och de är helt klart sådana som är värt att lyssna på. Några exempel är min chef faktiskt, Pineberrys VD, Michael Wahlgren, Bernt Johansson på Klikki och Marcus Holmström på WGP (som faktiskt är stora på SEO i Sverige även om du inte känner till dem sedan tidigare).

Nog orerat, ta och läs posten: Disruptive.nu Åtta Expertåsikter om Bloggande.

Subscribe / Share

3 Comments

 1. Kenth skriver:

  Jag har tänkt tanken om att starta blogg i SEO syfte. Men med tanke på den tid det tar att fylla den med vettigt innehåll vet jag inte om det skulle gynna varumärket nått. Kanske en placering eller 2 i SERPen, men att ställa det i relation till en skräpig blogg kan vara svårt.

  Jag menar givetvis att starta en blogg där man diskuterar sina produkter, sin branch. Skräpbloggar i SEO syfter går det 40 på ett dussin.

 2. Hans skriver:

  Den egentliga frågan är väl om det är värt arbetsinsatsen. Det är väl kanske inte helt lätt att veta på förhand.

 3. Mizgin skriver:

  Tja,

  Har bygt en mini-sida åt en vän med hjälp av wordpress startsidan är en statisk sida, har plugin som all in seo pack & xml sitemap 4 wordpress.
  När jag söker på domännamnet får jag 7 träffar på google men själva domänen finns inte med bland de 7?
  Måste man börja blogga när man använder sig av wordpress för att det ska synas på google?


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.