Arbeta utomlands med samma produktivitet

Det var ganska länge sedan jag faktiskt arbetade i Sverige, först bodde jag på Malta ett tag och nu finns jag i Costa Rica. Jag har fortfarande precis samma arbetsuppgifter som jag hade när jag arbetade i Sverige och det innebär förstås en del knepigheter. En av de stora grejerna är den stora tidsskillnaden, jag ligger 8 timmar efter er.

När jag flyttade till Malta pratade vi ganska länge om hur vi skulle lösa avståndet, från att ha suttit mitt emot vår VD som är den jag jobbar närmast med så blev det nu några länder emellan oss. Det fungerade förvånansvärt bra, det går alldeles utmärkt att kommunicera digitalt även om det många gånger förstås är trevligare att kunna snacka ansikte mot ansikte. Jag tänkte att jag skulle ta upp några av de tekniska hjälpmedel vi har för att få arbetet att flyta.

Skype
Skype har varit ovärderligt inte bara för att ringa utan också för att när vi ibland gör gemensamma arbetsuppgifter helt enkelt koppla upp oss mer permanent. På så vis kan man prata naturligt så som man gör på en arbetsplats, vädra idéer och snacka om vädret.

Email
Det gäller att ha email-disciplin, se till att skicka rätt grejer, vara noga på ett annat sätt att läsa och svara just för att man inte finns i samma rum. Jag har mycket mer ordning i inboxen numer även om det delvis beror på att vi är mycket mer folk på Pineberry.

Googles kalender
Att dela med sig av sin kalender är ett lysande sätt att öka produktiviteten även när de man arbetar med sitter i en annan tidszon. Lägg upp möten, få påminnelser etc. Om du inte gjort det förut ska du definitivt testa Googles kalender.

Fler bra tjänster
Förutom dessa på topp tre så finns det en rad användbara verktyg om man jobbar på distans. Ett av de första stegen vi tog var att bygga upp ett bra kundhanteringssystem som är anpassat för ett SEO-bolag. Istället för papper och pärmar eller email och excel-ark så har vi nu allt tillgängligt i browsern och det är ett underverk av smidighet.

För lite viktigare möten är det videokonferens som gäller, det är numer lätt att ha ordentliga möten utan att sitta i samma rum, knepet är bra utrustning och en riktigt bra uppkoppling. Om man inte har tillgång till utrustningen finns det faktiskt små studios man kan gå till (för er i Stockholm finns det en i Centralen).

Sist men inte minst ska man komma ihåg att det går att kuska fram och tillbaka en del med. Samla ihop de arbetsuppgifter man måste göra med sitt team och kläm av allihop på en vecka. Det är enklare än det låter faktiskt (om man är disiplinerad).

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: , , Read 687 articles by

2 Comments

  1. Anonymous skriver:

    hejsan, jag är 16 år gammal och ska snart flytta ner till Malta eftersom jag pluggar på distans så jobbar jag lite då och då här hemma i sverige, det jag undrar är hur jag söker jobb där nere och vad för sorts jobb jag ska söka tacksam för svar. =)

  2. Magnus skriver:

    Det absolut enklaste att få tag på är support-jobb för gambling-bolagen. Det handlar om att svara på frågor från deras kunder. Det går att antingen prata med alla gamblingbolagen direkt, vilket nog är bäst, eller att gå via någon av rekryteringsfirmorna, Pentasia eller Bettingjobs.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.