Lär dig – Academic Board Games

Academic Board GamesJag tänkte den här söndagsmorgonen passa på att tipsa om ett intressant projekt från några riktigt goda vänner till mig från min tid i Uppsala. Det handlar om Academic Board Games som ger ut spel (eller snart i alla fall) med kunskapsfokus. En av killarna bakom projektet har vid ett tidigare tillfälle fått Kunskapspriset av NE och Kronprinsessan så det finns en passion för lärande i företaget.

Idén bakom företaget och spelen är att det ska vara ett enkelt och roligt sätt att lära sig och att omsätta sina kunskaper. Det första spelet som heter Art of Science riktar sig till naturvetenskap- och teknikintresserade och finns tillgängligt att förbeställa redan nu på www.academicboardgames.com.

Jag tror att det här kan vara något riktigt smart. Jag har alltid varit ett stort fan till att lära mig saker och jag gillar verkligen brädspel. Det jag alltid däremot haft riktigt svårt för är traditionell undervisning och jag tror många håller med mig. Att föra in sådana här inslag i skolan i stor skala skulle kunna lyfta hela Sverige.

Ett stort lycka till med projektet  killar.

Subscribe / Share

Magnus tagged this post with: Read 687 articles by

2 Comments

  1. Robert skriver:

    Tackar! Vi får bjuda in dig på spelkväll när du är i Sverige nästa gång.


Flattr this

Mer Kärlek

Jag tycker det är väldigt viktigt att visa kärlek på internet och har startat kampanjen Mer Kärlek, skaffa en bloggknapp du också:


Gilla

Om du tycker att Nakna Sanningen är en bra blogg finns det flera saker du kan göra för att göra mig glad:

Du kan skriva om mig på din egen blogg!

Du kan lämna en välbehövlig kommentar på något av mina inlägg.

Du kan Twittra om mig.